Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
Claudia Chiru a declarat că părinții au intenții bune și doresc să facă lucrurile cât mai bine pentru copiii lor, însă, mulți părinți nu sunt suficient de pregătiți pentru a oferi ceea ce este necesar unui copil. Când părinții nu au resursele necesare, ajung să spună „da” la orice cerință a copilului, indiferent de context, ceea ce nu este benefic. Acest comportament transmite mesaje contradictorii și poate duce la conflicte.
„Părinții au intenții bune și sunt convinsă că vor să facă lucrurile mai bine, că-și iubesc copiii. Nu face nimeni copii și apoi să nu-i iubească sau apoi să nu și-i fi dorit. Ei vor să facă lucrurile mai bine.
Însă, părinții nu prea sunt echipați cu ceea ce au nevoie să dea mai departe unui copil. Și atunci, dacă nu poți să-i dai copilului pentru că nu ai tu, e o problemă. Ajungi să-i spui `DA` la orice, ajungi să faci orice pentru copilul tău, oricum, oriunde, oricând și nu e ok, transmiți mesaje antagonice. Apoi intri în dispute și în contradicții cu profesorii care sunt și ei de mai multe feluri. Ai și profesori cu care se poate vorbi și care chiar vor să facă treabă.
Și atunci, dacă nu ești pregătit să înveți și să evoluezi și tu consideri că deții adevărul absolut și știi și educație, știi și finanțe, știi și economie, știi și să faci plăcinte, știi să servești și la masă, știi și bursă, știi și inteligența artificială... Păi, tu știi de toate...”, a precizat Claudia Chiru la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.
Claudia Chiru a observat că aproximativ 80% dintre elevi stau cu ochii în telefoane, chiar și în timpul mersului prin școală. Copiii nu mai reacționează în fața unei autorități, și nici măcar părinții nu o fac întotdeauna.
„La școală, spre 80% dintre copii stau cu ochii în telefon, merg prin școală cu ochii în telefon. Dacă nu ești profesor la clasa respectivă, sau învățătoare sau nu te cunoaște, nu te bagă în seamă!
Și atunci trebuie să te impui prin ridicarea vocii, printr-o atitudine ușor care să te poziționeze pentru că nu mai primești respect. Nu mai reacționează copilul când vine o autoritate în fața lui. Nu reacționează! Nici măcar părintele nu mai reacționează bine.
Sunt și părinți cărora le mulțumesc și pe care-i felicit, doresc să să punctez acest lucru. Sunt părinți cu care lucrezi și lucrăm absolut minunat și sunt respectuoși și sunt recunoscători și ne înfrumusețează viața și ne ușurează traiul, pentru că, de fapt, fac asta pentru ei și suntem așa într-o simbioză.
Dar sunt părinți care nu”, a mai spus profesorul pentru învățământul primar.
URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
De la stresul academic,...
Utilizarea TikTok-ului este...