Cluj-Napoca este cel mai bun oraş studenţesc al României: „Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare şi cea mai bună universitate a ţării”
Data publicării:
 România a pătruns în clasament în ultimii trei ani, oraşul Cluj-Napoca ocupând mereu prima poziţie în ţară. 

Potrivit clasamentului QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi, Cluj-Napoca este, şi în acest an, cel mai bun oraş studenţesc din România.


„Cluj-Napoca rămâne şi în acest an cel mai bun oraş studenţesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi (https://www.topuniversities.com/city-rankings).

Potrivit informaţiilor date publicităţii marţi, 18 iunie 2024, prima poziţie în România este ocupată, la fel ca în ultimii doi ani, de municipiul Cluj-Napoca (locul 135 la nivel internaţional, în urcare cu două poziţii faţă de anul trecut), urmat de Bucureşti (locul 143 internaţional).

În total, în clasament au fost incluse peste 160 de oraşe, primele zece poziţii fiind ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Munchen, Melbourne, Sydney, Paris, Zurich, Berlin şi Montreal", potrivit AGERPRES.

Clasamentul QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi are la bază indicatori academici de accesibililitate şi de calitate a vieţii şi a fost publicat începând din anul 2019.

„Faptul că oraşul nostru este, pentru al treilea an consecutiv, cel mai bun centru academic pentru studenţi din România este un lucru foarte important, dar nu surprinzător.

Avem în Cluj cea mai veche, cea mai mare şi cea mai bună universitate a ţării conform Metarankingului universitar (UBB) şi alte cinci instituţii publice de învăţământ mai specializate, toate fiind repere în domeniul lor la nivel naţional (UMF-Cluj-Napoca, UTCN, USAMV-Cluj-Napoca, UAD şi ANMGD) şi, de asemenea, toate reunite în Uniunea Universităţilor Clujene (http://www.uuc.ro/).

Prin tot ce facem, noi încercăm să menţinem acest standard şi să creştem an de an", a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, citat în comunicat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Desființarea inspectoratelor școlare a fost amânată

Guvernul a decis să amâne desființarea inspectoratelor...

OFICIAL. Când are loc examenul de titularizare

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2025,...



Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel