Comisarul-șef Stănică, avertisment pentru părinți: „95% dintre copii fac asta!”
Data actualizării:
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi
Comisarul-șef Sorin Stănică, din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității – IGPR, a fost invitatul Laurei Duță la „Culisele Justiției” unde a vorbit despre pericolele de pe Internet și cum se implică Poliția Română în prevenirea infracțiunilor de tip cibernetic, astfel că minorii din familiile noastre să fie în siguranță și să nu cadă pradă atacatorilor din online. 

„În mod evident, copiii pot fi afectați pentru că, practic, fiecare e conectat la Internet. Noi, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității (IGPR) din Poliția Română avem două componente: cercetare științifică și prevenire. Partea de cercetare științifică care nu trebuie confundată cu cercetarea penală. Noi, aici, facem studii, analize astfel încât să încercăm să identificăm elemente care să ne direcționeze cât mai eficient activitatea de prevenire - cea de-a doua componentă.

Avem nevoie să înțelegem cât mai bine cum se manifestă un fenomen de infracționalitate, care sunt cauzele care generează, care sunt condițiile care influențează și, mai ales, cum putem noi să intervenim mai eficient încât acesta să nu se mai întâmple sau să fie diminuat”, a spus comisarul-șef Sorin Stănică, potrivit DCNews.ro.

Peste 95% dintre copiii cu vârste școlare utilizează zilnic internetul

„A rezultat faptul că peste 95% dintre copiii cu vârste școlare utilizează zilnic internetul, peste 3 sferturi dintre ei de pe dispozitive personale. Tot studiul respectiv relevă faptul că, deși majoritatea copiilor încep să utilizeze Internetul la 9-10 ani, sunt foarte mulți copii care stau pe internet de la vârstă preșcolară, deja 5-6 ani, iar tendința este de scădere a vârstei.

Noi nu recomandăm să rupem copiii de Internet, nici nu este posibil și nici nu e normal pentru dezvoltarea lor! Principalele lor preocupări sunt socializare, elemente de divertisment și informare pentru teme, referate etc. Este un lucru bun, dar copiii trebuie să învețe să discearnă, și trebuie să învețe de mic, nu orice informație de pe Internet este și validă”, avertizează comisarul-șef Sorin Stănică.

Citește continuarea pe DCNews.ro...



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Mai mulți elevi în clasă! Guvernul Bolojan pregătește schimbări importante în Educație: Crește și norma didactică cu 10%

„Am ajuns să fim bone, nu dascăli!” După 24 de ani în învățământ, o profesoară demisionează: „Noua generație de părinți a distrus orice urmă de respect pentru educație”

„Și profesorii au drepturi și trebuie să facă meditații!” Mesajul clar al ministrului Daniel David. Cere patru condiții

„Crește norma didactică cu 2 ore!” Premierul Ilie Bolojan, anunț pentru profesori: „Statul va face niște economii care vor fi redirecționate tot către zona de educație”

pixel