Comunicarea între părinții divorțați. Metoda psihologului Radu Leca: „O spun astăzi gratuit!”
Data publicării:
Divorțul este unul dintre cele mai dificile momente într-o familie, iar atunci când un copil este implicat, gestionarea situației devine foarte dificilă. De obicei, se declanșează un ciclu de vorbe dure, jigniri și amenințări, iar comunicarea se degradează complet.

Pentru a menține o comunicare sănătoasă în timpul divorțului, psihologul Radu Leca propune o abordare nouă. El subliniază că, în ciuda separării, părinții nu își pierd rolul de mamă sau tată, iar creșterea copilului în aceste condiții este adesea dificilă și plină de provocări.

„Oamenii sunt atât de furioși, frustrați, agresivi încât se pot înjura. Le mai spun că de astăzi înainte nu mai au de ce să vorbească la telefon, să se facă totul prin email. Nu prin SMS, nu pe WhatsApp.

Se realizează adrese de email, recomand formula «Tata Nume» și «Mama Nume». Pe aceste tipuri de adrese de email se conversează exclusiv cu și despre copil. Întotdeauna în subsidiar, la semnătură, să scrie «mama, tata», iar sub aceste elemente este scrisă următoarea frază: Comunicarea se realizează pe acest email numai și despre copil”, a spus psihologul Radu Leca.

Citește continuarea pe DCNewsTV.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Tot mai puțini părinți le citesc copiilor

Cititul cu voce tare este mai mult decât o activitate...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

pixel