Confesiunea unei bunici copleșite: „Fiica mea crede că sunt dădacă sau mama copilului ei. Spune că este treaba mea să fac ASTA”
Data actualizării:
Data publicării:
O mărturie disperată a unei bunici care face totul pentru fiica ei, care are un băiețel de un an. Dar pentru fiică nu este nimic anormal în faptul că mama ei acționează ca dădacă sau chiar ca a doua mamă.

Având în vedere costul ridicat al îngrijirii copiilor, mulți părinți se bazează pe sprijinul membrilor familiei.

Citește și „Cea mai emoționantă poezie pentru bunica, scrisă de Vasile Alecsandri”

De acolo până la preluarea lor aproape în întregime?

Sursa foto: freepik.com@freepik

Aceasta este întrebarea pusă de o bunica din America pe site-ul comunitar Reddit, care cere internauților sfaturi despre cum să-i spună fiicei sale că vrea doar să fie bunică și nu mamă sau dădacă pentru nepotul ei.

Ea își începe povestea așa:

„Am o fiică de 20 de ani care are un fiu de un an și care locuiește cu mine. Am fost de acord să o îngrijesc, ca să poată lucra și să-și îngrijească fiul.

Eu am fost cea care a susținut-o în timpul sarcinii și până când nepotul meu a împlinit aproape un an.

Fiica mea acum crede că este treaba mea să-i fac baie copilului, să mă asigur că doarme bine și să facă toate celelalte lucruri pe care trebuie să le facă o mamă.”

Vezi și „Sunt bunicii o influență bună asupra copiilor tăi? Iată ce spun specialiștii”

„Ea simte că este responsabilitatea mea să-mi asum toate îndatoririle pe care le are de obicei o mamă”

Sursa foto: freepik.com@rawpixel.com

Bunica precizează apoi că fiica ei vine târziu acasă de la serviciu - în jurul orei 23:30, când copilul doarme deja - și se duce direct în pat, dar că și ea doarme, lăsând-o pe bunica să aibă grijă de copil.

Ziua, până când e timpul să meargă la muncă.

„Totuși, ea simte că este responsabilitatea mea să-mi asum toate îndatoririle pe care le are de obicei o mamă... Am grijă și de ferma noastră și de toată casa.

Fiica mea refuză să ajute cu curățarea sau orice altceva. Este constant lipsită de respect, se comportă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat și crede că are dreptate”, spune ea.

Ea continuă prin a mărturi că a încercat totuși să vorbească cu fiica ei.

„Când îi cer să ajute, să fie respectuoasă sau să-și găsească un alt loc unde să locuiască, țipă, plânge și devine furioasă.

Ultima dată când i-am spus asta, ea a amenințat că se va muta în California și că-mi va lua nepotul cu ea.

Locuiesc în New Mexico, nu mi-aș putea vedea nepotul. Nu-mi permit să merg să-l văd tot timpul. Simt că eu sunt acela. Ce ar trebuii să fac? Nu stiu ce sa fac.”

„Fiica ta profită din plin de tine”

Sursa foto: freepik.com@freepik

Foarte repede, utilizatorii Reddit au liniştit-o cu privire la starea ei: este absolut normal să fie atât de disperată.

„Fiica ta profită din plin de faptul că ai grijă de toate. Dă-i drumul. Este o amenințare goală, pentru că atunci ar trebui să aibă grijă de copilul ei.

Cred că ar trebui să o dai afară. Dacă este suficient de mare pentru a avea un copil, este suficient de mare pentru a fi părinte.”

Un altul a adăugat:

„Înțeleg că vrei ca fiicei tale să-i meargă bine și că vrei ca trecerea la viața de mamă singură să fie lină; așa că ai făcut tot ce ai putut pentru a o ajuta să înceapă.

În curând copilul va avea nevoie de educație reală (mai multe limite, disciplină, rutină) și este rolul părinților să facă asta... A, și amenințarea aceea de a merge în California - este șantaj emoțional. Refuzați absolut să negociați cu cineva care vă șantajează.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

3 semne care arată că părinții au țipat prea mult la tine în copilărie. Experți: „Provoacă micro-traume. Este copleșitor pentru un micuț să fie supus la așa ceva!” / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

3 semne care arată că părinții au țipat prea mult la tine în copilărie. Experți: „Provoacă micro-traume. Este copleșitor pentru un micuț să fie supus la așa ceva!”

pixel