Când ar trebui să ne îngrijoreze tristețea copiilor. Psiholog: ”Nu mai știm să ne creștem firesc copiii”
Aceasta se numește alăptare comună. O practică rar întâlnită în Franța, dar naturală în multe alte țări ale lumii, alăptarea comună presupune hrănirea la sân a mai multor copii simultan, adesea a doi copii din aceeași familie.
Conform Leche League (LLL), alăptarea comună „este definită ca continuarea alăptării în timpul următoarei sarcini, cu alăptarea a două copii care se succed într-o familie, pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă”, potrivit Parents.fr.
În timpul unei noi sarcini, un număr de manifestări fizice și emoționale determină adesea mama să se concentreze asupra nevoilor noului copil, ceea ce duce uneori la înțărcarea naturală a celui mare.
Sursa foto: freepik.com@freepik
Însă, unele mame însărcinate aleg să continue alăptarea mai îndelungată a celui mare pe parcursul sarcinii și chiar după nașterea celui mic.
Alăptarea continuată poate reprezenta un risc pentru viitorul meu copil? Voi avea suficient lapte?, se întreabă mamele.
Este o alegere personală, fără contraindicații medicale (cu excepția unor cazuri foarte specifice), care revine în totalitate mamei și care, mai ales, trebuie respectată.
Fiind un subiect destul de necunoscut în societățile noastre occidentale, alăptarea comună este adesea subiectul unor remarci defavorabile din partea celor din jur.
Cu toate acestea, continuarea alăptării este o alegere foarte personală care vă privește doar pe dumneavoastră. Alegerea dumneavoastră merită să fie respectată și susținută.
Sursa foto: freepik.com@prostooleh
Unele mame se tem că oxitocina eliberată în organism în timpul alăptării poate declanșa contracții uterine care să ducă la un avort spontan. Cu toate acestea, „chiar și doze foarte mari de oxitocină sintetică nu vor declanșa nașterea în timpul sarcinii”, asigură LLL.
De fapt, hormonul nu este produs într-o cantitate suficientă în timpul suptului pentru a declanșa nașterea. Mai mult, hormonii specifici sarcinii blochează efectele oxitocinei până la momentul nașterii.
Așadar, nu trebuie să vă faceți griji. Dacă aceasta este una dintre temerile dumneavoastră, nu ezitați să adresați întrebarea ginecologului sau moașei dumneavoastră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Parentingul este, fără...
Cunoașterea personalității...
Gândirea distorsionată este o tendință comună a minții...
Parentingul este, fără...
Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...
Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...