Secretele mamei în formarea atitudinii feminine a fiicei. Daniela Gavankar: „Pe un copil nu-l scapi din mână din cauza rujului! Permiteți-le fetițelor aceste comportamente” / VIDEO
Din acest motiv, în acest articol vom descoperi cele mai importante reguli și sfaturi privind expunerea la soare pentru cei mici.
A dori să pleci în vacanță cu un nou-născut este o nevoie de înțeles. Căldura orașelor în care domnește asfaltul, dorința de a recăpăta puteri în mijlocul naturii, riscul de a ne simți singuri în timp ce restul familiei este în toiul pregătirilor pentru vacanță, ne pot împinge să luăm decizia de a organiza măcar câteva zile de relaxare la mare sau la munte, deși specialiștii sugerează că este bine să așteptați totuși câteva luni după naștere, pentru a vă asigura că bebelușul și mama sunt bine și că aceasta din urmă și-a recăpătat forțele.
Dacă vorbim despre vacanțele de vară, mai exact, apare problema expunerii bebelușului la soare. Căldura și lumina soarelui, pot fi dăunătoare unui nou-născut. Soarele, dacă este luat corect, este sănătos, dar este foarte important să respectați regulile de expunere corectă.
Bebelușii sub 6 luni nu trebuie expuși niciodată la soare, nici măcar la soare indirect (sub umbrela de soare a căruciorului, sub umbrelă sau în oraș).
Între 6 luni și 3 ani este bine să îi expui, dar este necesară protecția potrivită. Copiii trebuie expuși la soare doar cu protecție SPF 50+, cu îmbrăcăminte de protecție din material textil (recunoscut după inițialele număr UPF, 15, 30, 50 etc., afișate pe etichetă) și cu ochelari cu filtru UV.
După 3 ani trebuie luat în considerare fototipul pielii, dar în general este recomandabilă o protecție de minim 30 SPF.
La copiii sănătoși cu pielea deschisă, fototipurile I și II, trebuie utilizată o cremă cu un factor de protecție ridicat de 50+, care să evite riscul de arsuri solare. La copiii cu pielea mai închisă sau deja bronzată se poate folosi o crema cu factor de protecție 30+.
Este important să te protejezi chiar și în zilele cu cer înnorat, spre deosebire de ceea ce facem în mod obișnuit, deoarece norii lasă razele ultraviolete să filtreze.
Pentru ca o cremă de protecție să aibă efectul dorit, trebuie respectate reguli precise. Este inutil să te dezbraci sub o umbrelă și să o aplici înainte de a înota. De asemenea, este inutil să punem crema 50+ pe copilul nostru și să nu o mai aplicăm până seara.
Crema trebuie întinsă în cantitate suficientă pe tot corpul, inclusiv pe față. Trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de expunere și reaplicată la fiecare 2 ore și după fiecare baie sau duș.
Ar fi ideal să evitați expunerea la soare a copiilor voștri între orele10 și 16. Legat de acest aspect trebuie avută în vedere și țara în care vă veți petrece vacanța, deoarece în zonele foarte însorite, expunerea la soare trebuie evitată până în jurul orei 18, având în vedere că razele soarelui sunt mai intense în aceste zone.
În astfel de zone extrem de însorite nici măcar umbra unei umbrele nu protejează complet împotriva razelor soarelui. În orele cele mai călduroase, cu creșterea temperaturii corpului, poate exista riscul de insolație.
Pe final, sfatul nostru este să purtați întotdeauna o trusă de prim ajutor în geantă, asigurându-vă că aveți mereu la îndemână o loțiune împotriva erupțiilor cutanate și a arsurilor.
În cazul copiilor mici, este mai bine să mergeți direct la farmacie dacă aveți vreo îndoială că expunerea la soare a creat traume ale pielii și să consultați prompt un expert în caz de disconfort brusc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Uneori, cuvintele pozitive...
Fiecare mamă își dorește ca...