Copii tăi vor fi bogați sau săraci? Cele 7 obiceiuri câștigătoare ale milionarilor pe care poți să le predai copiilor
Data publicării:
În articolul de mai jos vom parcurge împreună câteva obicieiuri care aparțin oamenilor bogați și pe care Tom Corley considera ca le putem folosi pentru a ne educa copiii în ideea reușitei în viață.

În primul rând... „Oamenii de succes fac ceea ce alții nu vor să facă”, spune autorul cărților Rich Habits, Rich Kids and Change Your Habits Change Your Life and Rich Habits Poor Habits, Tom Corley.

Tom Corley ne spune cum să ne îmbogățim

Tom Corley este autorul cărții bestseller  Rich Habits iar în ultimii 5 ani a observat și documentat activitățile zilnice a 233 de multimilionari și 128 de persoane în dificultate financiară. În timpul „experimentului său social”, Corley a identificat peste 200 de activități pe care oamenii bogați le fac în fiecare zi, pe care toți ceilalți le ignoră.

Aceste activități, spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, nu sunt o consecință a stilului de viață diferit, ci sunt mai degrabă cauza. De fapt, aceste acțiuni sunt gratuite și pot fi făcute pde oricine, în ciuda stării economice. 

Să le descoperim:

1. Definiți-vă obiectivele și concentrați-vă pe unul câte unul. 67% dintre multimilionari își definesc și își notează obiectivele, comparativ cu 17% dintre cei mai puțin bogați. Nu numai. Peste 80% dintre oamenii bogați sunt concentrați pe atingerea unui singur obiectiv la un moment dat; dimpotrivă, 88% din alte persoane își dispersează atenția asupra mai multor proiecte în același timp. Se pare că primul obicei al oamenilor de succes constă în a ști exact unde vor să meargă și în a-și concentra toate energiile pe acest singur scop.

2. Cum te comporți? Scrie-ți sarcinile zilnice într-o listă de lucruri de făcut. Ai o listă de lucruri de făcut?  Definirea unui scop nu este suficientă; dacă vrei cu adevărat să obții asta, trebuie să te concentrezi în fiecare zi pe lista ta de activități de făcut.

81% dintre oamenii bogați își gestionează activitățile zilnice datorită unei liste de lucruri de făcut. Doar 19% dintre oamenii săraci fac asta.

3. Citiți, citiți și citiți!Apropo de lectură, 88% dintre milionarii intervievați citesc cărți educaționale cel puțin 30 de minute pe zi. Același obicei este adoptat de doar 2% dintre persoanele aflate în dificultate financiară, care însă preferă să se uite la televizor cel puțin o oră pe zi.

„Buzunarele goale nu au împiedicat niciodată pe nimeni să aibă succes. Cap gol, da.”

NV Peale.

2. Fotografie... (pexels-rcphotostock-10670870_88603900.jpg)

Fotografie de la Rafael Classen rcphotostock.com/ Pexels

4. Mănâncă mai puțin de 300 de calorii de junk food pe zi.Studiile lui Corley arată că 97% dintre oamenii săraci mănâncă în mod regulat peste 300 de calorii de junk food pe zi. În schimb, peste 70% dintre milionari sunt atenți la dieta lor și mănâncă alimente „interzise” pentru mai puțin de 300 de calorii pe zi. S-ar putea să trageți la concluzii ușoare observând că alimentele nedorite costă în general mai puțin și, prin urmare, sunt alese ca o chestiune de economisire a banilor. Nu este așa. Grupul de „săraci” a reușit totuși să-și satisfacă toate nevoile primare (casă, hrană etc.), rezultă că alegerile alimentare au fost făcute mai mult pentru a satisface plăcerea efemeră dată de unele junk food, mai degrabă decât din motive economice. 

5. Fă sport. 76% dintre oamenii bogați fac exerciții aerobice de cel puțin 4 ori pe săptămână. Activitatea sportivă ca obicei cheie pentru îmbunătățirea vieții.

6. Vorbește mai puțin și acționează mai mult. Tradus: fapte, nu vorbe!  Din studiile realizate de Corley reiese că doar 6% dintre multimilionari bârfesc, adică spun tuturor ce se întâmplă în mintea lor sau care sunt planurile lor pentru viitor. Dimpotrivă, 69% dintre oamenii care au avut mai puțin succes iubesc să discute despre orice și orice. 

7. Sună-ți mama de ziua ei. Nu te așteptai la asta, nu-i așa? 80% dintre oamenii bogați mențin contact regulat cu cei mai apropiați, comparativ cu 11% dintre cei mai puțin bogați. Zile de naștere, aniversari: milionarii nu pierd niciodată o ocazie de a da un telefon oamenilor care contează. Nu numai atât: 79% dintre milionari dedică cel puțin 5 ore pe lună activităților de networking. Dacă vrei să-ți atingi propriul succes, trebuie să-i ajuți pe alții să-și atingă succesul personal.

„Învață să rezolvi problemele oamenilor și îți vei rezolva problemele cu banii.”

Steve Siebold.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Dezvoltare intelectuala

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental

pixel