„Copiii mei...!” O mamă din Israel a auzit la telefon cum micuții îi sunt răpiţi de militanţii Hamas din propria casă: „Erau speriați de moarte!”
Data publicării:
O dramă inimaginabilă se desfășoară în mijlocul conflictului din Israel.

O mamă îngrijorată a devenit martora neputincioasă a unei teribile răpiri. În timp ce se afla la telefon cu cei doi copii ai săi, în timpul unui atac al militanților Hamas, viața ei s-a transformat într-un coșmar.

„Sunt prea tânăr să mor”, a spus cel mic, într-un moment sfâșietor, în fața teroriștilor. Apoi, totul s-a încheiat într-un tăcere apăsătoare. Cei doi copilași au fost luați cu forța și, de atunci, soarta lor este necunoscută. O mamă din Israel a împărtășit această teribilă experiență cu CNN, dar din motive de securitate, nu și-a dezvăluit identitatea ei sau a celor doi copii.

În mijlocul conflictului, oamenii nevinovați, inclusiv copiii, suferă consecințele devastatoare ale războiului.

Mama povestește cu sufletul sfâșiat

Mărturia cutremurătoare a unei mame din Israel ne dezvăluie teribilul moment în care cei doi copii ai săi au fost răpiți de membrii Hamas. În jurul orei 8:30, ușa de la intrare a fost spartă, iar femeia povestește cu sufletul sfâșiat: „Copiii erau speriați de moarte. Nici măcar nu pot să-mi imaginez cum s-au simțit. Și eu nu eram acolo ca să-i ajut”.

Disperarea ei este palpabilă, și cu lacrimi în ochi, adaugă că le-a cerut copiilor să rămână calmi și să se baricadeze în camera lor, dar nimeni nu era pregătit pentru un astfel de atac. „Pe la 8:45, ușa a cedat. Am auzit teroriștii vorbind în arabă cu copiii mei. Cel mic le-a spus: 'Sunt prea tânăr să mor'”, povestește femeia. Apoi, brusc, linia telefonică s-a întrerupt. „Aceea a fost ultima oară când am auzit vești despre ei. A fost o zi cumplit de grea”, mărturisește ea.

Această mărturie șocantă arată drama care se desfășoară în Israel, unde până la 100 de ostatici, inclusiv femei și copii, ar putea fi în captivitate în Gaza, la mâna Hamas. Acest lucru complică considerabil orice operațiune militară israeliană de eliberare, conform informațiilor prezentate de The Guardian. Situația este gravă și necesită o soluție care să aducă înapoi copiii și să aducă pace în regiune.

Războiul în Israel a adus cu sine o adevărată tragedie umană

Războiul în Israel a adus cu sine o adevărată tragedie umană. Sute de vieți au fost pierdute, iar peste 2.000 de oameni au fost grav răniți în urma unui val de mii de rachete lansate din Fâșia Gaza. Dezastrul a debutat sâmbătă dimineață când teroriștii Hamas au pătruns în țară, fie pe mare, fie cu parașute, semănând haos și teroare pe străzile Israelului.

Oameni obișnuiți au devenit ostatici, iar alții au fost victime ale atacurilor aleatorii. Israelul a reacționat ferm și a lansat propriile sale atacuri în replică. În Gaza, riposta israeliană a avut un cost uman greu de suportat, soldându-se cu peste 230 de vieți pierdute și aproape 1.800 de persoane rănite.

Cabinetul de securitate al Israelului a declarat starea de război în urma atacurilor organizației extremiste palestiniene Hamas, deschizând calea pentru „pași militari de anvergură”. Această situație ne arată că escaladarea conflictului aduce cu sine suferință umană pe ambele părți, iar speranța pentru o rezolvare pașnică rămâne un vis îndepărtat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Eveniment
Tagurile articolului: copii  copii rapiti  gaza  hamas  israel  mama  rapire  razboi  razboi israel 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel