Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Ideea este frumoasă, desigur, dar trebuie mai întâi să evaluăm, pe termen lung, mai mulți factori. În cele ce urmează vom încerca să clarificăm această problemă pentru a evita ca animalele să plătească pentru erorile noastre de judecată.
Copiii cer de foarte multe ori de la Moș Crăciun sau de la părinți, drept cadou, un animăluț cu care aceștia să se joace și să crească împreună. Unii își doresc un cățeluș, alții preferă o pisică, dar majoritatea părinților se vor trezi nevoiți să gestioneze o astfel de solicitare de-a lungul anilor.
Sursa foti: Pexels/ maximiliano-i-pinilla
Când se apropie Crăciunul, mulți se gândesc să-i ofere copilului un animal, convinși că este un gând binevenit și original. Lucrurile nu stau chiar așa pentru că nu este întotdeauna alegerea potrivită și trebuie să te gândești la asta foarte bine, pentru a preveni ca aceleași animale să ajungă, luni mai târziu, într-o canisă sau – și mai rău – abandonate. Sunt cazuri în care cei care abandonează sunt adesea aceiași care l-au primit cadou și în curând și-au dat seama că nu sunt în stare să aibă grijă de el.
Câinele, ca și pisica, este o ființă vie și, ca atare, are multe nevoi. Acesta este motivul pentru care trebuie să fie o alegere atentă. Dar chiar dacă alegi un alt animal, precum un dihor sau un hamster, trebuie să înțelegi că nu este o distracție. Să ai grijă de un animal este solicitant, necesită timp, dăruire și dragoste. Animalul este o parte integrantă a existenței, o extensie a familiei, care ne influențează câțiva ani din viață.
Așadar animalele NU ar trebui să fie un capriciu pe care părinții trebuie să îl satisfacă cu orice preț.
Sursa foto: Pexels/ Lorena Esparza
Dacă copilul nostru ne cere un animal de Crăciun, trebuie să știm că vârsta potrivită pentru a avea un cățel sau o pisică este de la 5-6 ani în sus. Asta pentru că atunci când copiii sunt mai mici, nu au o relație reală cu anumalele, pentru că le consideră doar o altă jucărie. Și în acest caz, dacă copilul exagerează sau joacă dur, animalul se apără poate zgâriind sau mușcând. Acesta este motivul pentru care și vârsta copilului este un factor important.
Atenție la un alt detaliu, adesea subestimat: animalul presupune diverse cheltuieli, pe care cu siguranță copilul nu le plătește, dar familia le face. Mâncarea, asigurările și îngrijirea veterinară pot fi cheltuieli importante.
Apoi trebuie să ne punem întrebări despre stilul de viață, dacă locuim într-un condominiu sau într-o casă cu grădină, dacă există și alte animale de companie... Trebuie să ne gândim bine și la eventuala lor conviețuire în aceeași casă.
Așadar, înainte de a ceda și de a satisface dorinței copilului de a primi în dar de Crăciun un animale, ar trebui să avem în vedere toate aspectele enumerate mai sus.
Și cel mai important și de reținut: UN ANIMAL ESTE O FIINȚĂ VIE, NU UN ACCESORIU.
Sursa foto: Pexels/ Jimmy Chan
Dar, în cazul în care vă veți decide să îndepliniți dorința copilului, cel mai frumos și creștinesc lucru ar fi să adoptați un animal abandonat. Poate că nu va fi cel mai frumos animal, raportat la standardele frumuseții canine sau feline, dar cu siguranță va fi cel mai frumos gest pe care îl puteți face și care vă va aduce o bucurie și o satisfacție unică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Un tată a împărtășit, într-un...
Când copiii noștri ajung la...
Rugăciunile de dimineață și...
Crăciunul este aproape aici...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Furia și izbucnirile...