”Copilul meu nu are prieteni. Ce pot face?”. Sfaturi utile pentru părinți
Data publicării:
Dacă copilul tău nu își face prieteni este important să-i observi comportamentul pentru a ști cum să-l ajuți. În această postare vă spunem ce să faceți.

Vara coincide cu o perioadă prelungită de vacanță. Prin urmare, copiii petrec câteva săptămâni fără să meargă la școală și cufundați în planuri diferite.

Cu toate acestea, unora le este greu să socializeze. Explorarea și intrarea în teritorii necunoscute și ieșirea din zona ta de confort este o adevărată provocare.

Te întrebi: „copilul meu nu își face prieteni: ce pot să fac?”, așa că hai să vedem cum poți să ajuți în acele ocazii când copilul tău nu își face prieteni vara.

Fiul meu nu își face prieteni vara: cum îl pot ajuta?

Prietenia este fundamentală în viața oamenilor. Datorită prietenilor, nu găsim doar râsete, anecdote și aventuri, dar creștem și dezvoltăm abilități, cum ar fi să învățăm să împărtășim, să stabilim limite, să rezolvăm probleme sau să învățăm despre afecțiune. În acest sens, prietenia este foarte pozitivă pentru bunăstare.

Deci, este de înțeles că s-ar putea să fii îngrijorat când vezi că copilul tău nu are prieteni. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont.

Organizați activități acasă la dvs

Copilul dumneavoastră se poate simți mai în siguranță acasă, deoarece se află în propriul mediu familiar. Așadar, puteți invita câțiva prieteni și pregăti activități precum o după-amiază de filme, jocuri de societate sau îi puteți lăsa să se joace liber și apoi să pregătească o gustare răcoritoare.

Evitați să puneți presiune asupra lui

Uneori, o preocupare sănătoasă cu privire la prieteniile copilului nostru se transformă într-o obsesie. Așadar, poate că fără să ne dăm seama, încercăm să forțăm și să intervenim în anumite situații, ceea ce poate provoca un disconfort mai mare.

2. Fotografie... (pexels-vlada-karpovich-4609003_59313100.jpg)

Fotografie de la Vlada Karpovich/ Pexels

Este important să fii interesat, dar să nu te amesteci sau să ceri prea mult. În caz contrar, acest lucru poate duce la o concepție greșită în copilul nostru despre motivul pentru care nu are prieteni și provoacă nesiguranță.

Încurajează-l să iasă cu diferite grupuri de prieteni

Poate copilul tău nu se simte confortabil cu colegii săi de la școală. Cu toate acestea, nu este singurul spațiu în care poți interacționa cu alte persoane. Sugerați-i copilului să meargă în alte locuri, cum ar fi un club, lecții de teatru, pentru a învăța o limbă sau orice alt hobby care i-ar putea plăcea.

Având interese comune, de asemenea, este mai ușor pentru mulți copii să se înțeleagă. La rândul tău, dacă ai prieteni cu copii de vârsta ta, vă puteți face planuri împreună.

Consolidează-le respectul de sine și lucrează la abilitățile lor

O stimă de sine dezvoltată este necesară pentru a te simți validat și interesant pentru alți oameni. În acest sens, este bine să-i subliniezi calitățile copilului tău pentru a-l încuraja pe baza punctelor sale forte.

Dar este important să corectezi și acele lucruri care îi pot enerva pe ceilalți, precum, de exemplu, că își ia rapid jucăriile, că nu le împrumută pe ale lui sau că nu știe să-și aștepte rândul, printre altele.

3. Fotografie... (pexels-olia-danilevich-4982458_41860800.jpg)

Fotografie de la Olia Danilevich/ Pexels

Propuneți filme sau povești în care se discută despre prietenie

Pentru a-ți ajuta copilul, poți oferi și povești în care personajele prețuiesc prietenia sau arată situații în care este greu să-ți faci prieteni și apoi să le rezolvi.

Ideea este că acest subiect face parte din viața de zi cu zi a micuțului tău, astfel încât el sau ea să se naturalizeze relaționarea cu alte persoane și să găsească diferite modalități de a face acest lucru.

Adulții ca „punte” spre prietenie

Mai ales la o vârstă fragedă, prietenia este o legătură care trebuie încurajată de adulții din casă. Deja mai mari, copiii ar putea cere să se joace cu colegul de clasă sau ca o astfel de persoană să vină acasă.

În acest sens, este important să ne observăm atitudinea față de rolul mediatorilor: dacă suntem receptivi să-i primim acasă, dacă ne dedicăm timpul să-i ducem la desfășurarea diverselor activități sau dacă îi însoțim la unele zile de naștere. Pe scurt, este vorba de a ne întreba ce valoare acordăm prieteniei.

Pe de altă parte, este, de asemenea, esențial să știm că fiecare persoană are propriile ritmuri de socializare. A avea încredere și a oferi celorlalți implică o deschidere și fiecare măsoară cum poate face acest lucru în funcție de confortul sau disconfortul său.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cum să protejezi copiii de țânțari în mod natural

În timpul sezonului de vară, există multe insecte care...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”

pixel