„Copilul nu înțelege la clasă și am băgat meditații”. Claudia Chiru: „Atunci când un elev pleacă de la școală și nu știe, înseamnă că profesorul nu-și face treaba! Avem o problemă” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Profesorul pentru învățământul primar Claudia Chiru a vorbit la Părinți Prezenți despre situația în care părinții bagă meditații copiilor. 

Într-o lume ideală, meditațiile nu ar trebui să fie necesare pentru a completa educația oferită la școală. Însă, realitatea este că mulți părinți simt nevoia să apeleze la meditații pentru a compensa lacunele rămase după orele de curs.

„Copilul nu înțelege la clasă și de nevoie am băgat meditații” este o situație comună multor elevi din România!

Claudia Chiru susține că problemele de înțelegere ale elevilor sunt adesea simptome ale unei probleme mai mari în sistemul educațional. Profesorul pentru învățământul primar subliniază că este esențial ca majoritatea exercițiilor să se facă la școală și nu acasă. 

Atunci când un copil pleacă de la școală și nu știe să-și facă tema, nu a înțeles și acumulează lacune înseamnă că profesorul/învățătorul nu-și face treaba. Și atunci avem o problemă!

Nu e normal să intri în această meserie dacă nu ești pregătit, dacă nu știi cum să explici unui copil, dacă nu știi că există stadii de dezvoltare, că nu toți copiii pricep în același moment, că trebuie să faci de 100 de ori în moduri diferite astfel încât să ajungi la mintea fiecărui copil și să găsești momentul în care el e atent și în care prinde.

Asta înseamnă că trebuie făcut foarte mult exercițiu la școală, nu acasă! La școală trebuie lucrat cu copilul! Învățătorul/profesorul are această datorie, această obligație, de a pune mâna pe cretă și de a face exerciții cu copiii la școală!

Compunerile, de asemenea, se fac la școală. Îi dai și acasă, dar nu doar acasă și nu-i dai 100 de compuneri acasă că o să vomite cărăbuși și nu o să facă nimic! Trebuie să faci cu el la școală și să-l înveți cum se face introducerea, cuprinsul, încheierea, să lucrezi cot la cot cu el până când înțelege! Treaba ta asta este!, susține Claudia Chiru, la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Citește și Claudia Chiru, despre generația actuală de părinți: „Vor să facă lucrurile mai bine, dar nu prea sunt echipați cu ceea ce au nevoie. Ajung să spună `DA` la orice!” / VIDEO

Claudia Chiru: „Nu ai ce să cauți în învățământ dacă nu știi care e treaba cu copilul”

Claudia Chiru a vorbit deschis despre responsabilitatea profesorilor și învățătorilor de a se asigura că elevii înțeleg materia la școală și nu ajung să fie copleșiți de teme acasă. Ea a subliniat că misiunea principală a dascălilor este de a-i ajuta pe copii să învețe, nu de a-i împovăra pe părinți cu teme dificile.

„Cum facem? Păi, ține de noi, de meseria noastră! Altfel, făceam plăcinte! Cred că e mai greu, o iei de la capăt, dar altfel nu ai ce să cauți în învățământ dacă nu știi care e treaba cu copilul, care e psihologia lui și cum anume îl faci să învețe.

Deci, teme foarte puține și doar ce s-a făcut la școală! Copilul trebuie să știe să le facă! Nu putem să chemăm tot cartierul să facem o problemă! Nu putem să stresăm părinții, bunicii, mătușile, mai știu eu pe mai cine... Nu!

Eu le spun elevilor mei că atunci când nu știu ceva acasă să încerce. Ei sunt obișnuiți să lucreze cu ciornă. Dacă nu le iese, pot să scrie un mesaj pe grupul lor să le dea o idee, dacă nu să vină cu ea la școală așa.

Obligația elevului este să spună, atunci când vorbim despre teme, `doamna, n-am știut să fac problema respectivă, vă rog să mi-o explicați`. Și eu explic problema la școală și apoi mai dau încă 3-9-10 probleme asemănătoare, atât cât consider eu, pentru a mă asigura că acel copil înțelege.

Sunt probleme mai dificile și sunt copii care nu înțeleg, dar nu e nicio nenorocire că nu înțeleg. Nu toată lumea poate să ajungă pe Marte. Nu e nicio problemă! Dar trebuie să înțeleagă baza!”, a adăugat Claudia Chiru.

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel