Copilul tău nu vrea să se spele pe dinți? Soluții eficiente pentru a rezolva această problemă
Data publicării:
Copilul tău nu vrea să se spele pe dinți? Cu puțină consecvență și dând un exemplu bun, va învăța!

Educația pentru igiena orală este esențială în timpul creșterii și dezvoltării copiilor noștri. Predarea ar trebui să înceapă atunci când copiii încep să mănânce alimente solide, pentru a evita consecințele generate de reziduurile alimentare din gură. Deci haideți să vedem cum să-l învățați să se spele pe dinți.

2. -imagine fara descriere- (pexels-keira-burton-6623867_12313700.jpg)

Foto: Pexels/ Keiro Burton

O alternativă bună de stimulare și consolidare a învățării astfel încât copilul nostru să se poată spăla pe dinți voluntar și cu frecvența necesară este să-i capteze atenția prin jocuri, demonstrații sau cântece.

Există factori care pot influența respingerea inițială, cum ar fi gustul pastei de dinți. Prin urmare, este foarte important să găsiți o aromă mai plăcută, care să nu genereze respingere.

Poate părea la început că tot ceea ce facem nu ne va apropia de obiectiv și că va fi o misiune imposibilă, dar nu trebuie să renunțăm.

3. -imagine fara descriere- (pexels-keira-burton-6623872_32271700.jpg)

Foto: Pexels/ Keiro Burton

Nu trebuie să uităm că copiii au nevoie de obiceiuri când sunt mici și învață cel mai bine prin repetare. Exemplul tatălui și al mamei este, de asemenea, fundamental în a-i învăța importanța spălării pe dinți.

Pe măsură ce copilul crește, igiena orală devine mai importantă, deoarece cu cât apar mai mulți dinți și cu cât mănâncă mai multe alimente solide, cu atât este mai probabil să se formeze carii din cauza lipsei de obiceiuri corecte.

Igiena orală deficitară va duce la apariția cariilor. Acest lucru generează miros neplăcut și sensibilitate la temperatura și consistența unor alimente.

Mergeți împreună și vă spălați pe dinți

Copiilor le place să imite adulții. Dacă te întrebi cum să îi determini pe copii să se spele pe dinți, cel mai bun exemplu este propriul exemplu. Formați-vă obiceiul de a vă spăla dinții împreună.

Cumpărați împreună produsele pentru igiena orală

În magazine veți găsi o serie de produse special destinate copiilor: atât pastă de dinți cu diverse arome cât și periuțe de dinți de diferite culori, cu diferite personaje din desene animate.

Mergeți împreună și lasă-l pe copil să-și aleagă produsele de curățare a dinților. A avea o periuță de dinți specială este unul dintre instrumentele care îi vor ajuta pe copii să se spele pe dinți cu ușurință. O nouă periuță de dinți îi va încânta pe copii.

Spune o poveste interesantă

Poți face periajul dinților distractiv pentru copii, astfel încât acesta să poată constitui o rutină zilnică. Atunci când copilul nu vrea să se spele pe dinți, sau chiar preventiv, spune o poveste interesantă legată de periajul dentar. Va trebui să fii creativ, pentru ca copiii tăi să coopereze.

Poți peria dinții copilului tău în timp ce imiți sunetul unui tren. Spune-le să ia trenul prin cealaltă parte a dinților. Aplaudați-i pentru periajul limbii, care în acest caz este o gară.

Povestea gândăceilor de zahăr imaginari funcționează, de asemenea, ca prin magie. Povestiți-le copiii. că pot învinge acești gândăcei doar folosind o periuță de dinți și pasta de dinți. Copiii vor aștepta cu nerăbdare experiența eroică a luptei împotriva lor.

4. -imagine fara descriere- (pexels-keira-burton-6623857_43108100.jpg)

Foto: Pexels/ Keiro Burton

Folosește muzică

Învățarea copiilor să se spele pe dinți în timp ce ascultă melodiile lor preferate poate fi distractivă. Pot dansa în timp ce se periază. Te poți alătura copiilor tăi la dans, pentru a-l face mai distractiv.

Copiii tăi ar trebui să se spele pe dinți timp de două minute. Cu un cântec atrăgător, copiii tăi nici nu își vor da seama că s-au spălat pe dinți. Pe internet găsiți melodii care fac referire la îngrijirea dinților.

Dacă nu găsești melodii relevante, creează una. Poți folosi melodii tradiționale și găsi cuvinte care să îți motiveze copiii să se spele pe dinți. Rezultatele vor merita.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / FOTO: freepik.com @standret

Ce poate învăța un copil doar de la tată? Valorile fundamentale care modelează încrederea și caracterul unui viitor adult, explicate de Daniela Gavankar / VIDEO

Foto: Freepik @freepik

Cum cultivăm plăcerea de a face teme. Oana Moraru: Visul nostru să ne vedem copiii că lucrează temele singuri

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Foto: Freepik @BillionPhotos

Cele 6 sfaturi ale lui Albert Einstein pentru a crește copii de succes

pixel