Oamenii cu această trăsătură rară se simt mai împliniți la bătrânețe, arată un studiu
Pe măsură ce diferențele între...
Așa crede Elvira Perejón, neuroeducatoare și specialistă în neuropsihologie, care subliniază că amintirile cele mai frumoase din copilărie sunt adesea legate de Crăciun.
Această perioadă plină de magie poate deveni o ocazie de conectare și învățare, iar activitățile de familie devin momente prețioase.
SURSA FOTO: freepik.com@gpointstudio
„Cea mai bună metodă de a face acest lucru este crearea unor tradiții de familie care să ajute copiii să construiască amintiri de neuitat și să le ofere un sentiment de apartenență.
Activități simple, cum ar fi coacerea prăjiturilor, împodobirea bradului, decorarea casei sau citirea poveștilor de Crăciun înainte de culcare, pot deveni ritualuri pe care cei mici le vor aștepta cu nerăbdare.
Aceste momente nu doar că întăresc legătura dintre membrii familiei, dar stimulează și simțurile copiilor”, spune ea, pentru Hola.com.
E important să creăm un mediu în care să punem accent pe legătura emoțională și pe timpul petrecut împreună.
În acest fel, le arătăm copiilor că „adevăratul spirit al Crăciunului este despre a împărtăși, a arăta iubire și a trăi momente speciale”. Aceste amintiri nu doar că vor rămâne cu ei, dar îi vor învăța și valori importante pentru toată viața.
Un alt punct esențial pe care îl subliniază Elvira Perejón este importanța petrecerii timpului în aer liber:
„O plimbare pentru a te bucura de luminile de Crăciun, vizitarea unui târg local sau pur și simplu o plimbare prin natură ajută la reducerea stresului și la savurarea momentului prezent, în care atât adulții, cât și copiii se deconectează de la ecranele care ne distrag atenția pentru a se conecta cu adevărat”.
În plus, „aceste activități nu necesită cheltuieli mari și creează un mediu de liniște și uimire, stimulând producția de dopamină în creier, ceea ce întărește plăcerea de a fi împreună”.
SURSA FOTO: freepik.com@olganosova
Atunci când familia pune mai mult accent pe experiențe decât pe cadouri, poate cădea în capcana perfecționismului.
Dar, după cum subliniază creatoarea Educației Incondiționate, copiii nu au nevoie de un șir nesfârșit de tradiții perfecte pentru a se bucura de această perioadă a anului.
Dacă realizarea unui calendar de Advent homemade sau urmarea tradiției „Elfului năzdrăvan” devine mai mult o sursă de stres pentru părinți decât o plăcere, atunci nu merită.
„Copiii nu au nevoie de un spectacol grandios pentru a simți magia Crăciunului. Fericirea lor nu depinde de perfecțiune, ci de a se simți iubiți, ascultați și apreciați”, subliniază neuroeducatoarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce diferențele între...
Dacă copilul tău s-a născut...
Alegerea unui nume pentru fetița ta este o decizie...
Dacă corpul tău se pregătește pentru temperaturile...
Atunci când alegi un nume...
Fiecare părinte își dorește să...
Pe măsură ce diferențele între...
Carlos González, pediatru...