Cu copiii în avion: Lucruri de luat în considerare atunci când călătoriți cu avionul
Data publicării:
O călătorie cu avionul, cu copii, poate fi o minune sau un martiriu. Experiențele sunt foarte variate: uneori micuții dorm pe tot parcursul călătoriei, alteori se distrează cu tableta sau alte jocuri și, în cel mai rău caz, mențin o atitudine neliniştită și enervantă care deranjează toţi pasagerii din jur.

Călătoria implică întotdeauna un anumit nivel de stres. Valizele, procedurile, cântarul, orarele... Chiar și atunci când vine vorba de vacanțe, urcarea în avion în familie vine cu unele preocupări. 

Știm că marea majoritate a copiilor nu le place să călătorească, așa că petrecerea a opt ore într-un avion poate părea o eternitate.

Dacă pentru noi, adulții, stând câteva ore pe un scaun rigid reprezintă o situație inconfortabilă, imaginați-vă cum este să o faceți pentru un micuț care nu este încă capabil să-și regleze energia sau emoțiile.

2. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-4173218_01197200.jpg)

Fotografie de la  Gustavo Fring/ Pexels

La rândul său, dacă aceasta este una dintre primele tale călătorii, probabil că ești nervos, entuziasmat și speriat. Ca urmare, experiența poate deveni destul de intensă, așa că dispozițiile copiilor sunt de așteptat să fie oarecum instabile.

Deși, evident, totul va depinde de trăsăturile de personalitate ale fiecărei persoane, de temperamentul său și de modul în care trăiește noi experiențe.

Recomandări atunci când călătoriți cu avionul cu copii

Rețineți aceste sfaturi pentru călătoria cu avionul cu copii pe care vi le oferim mai jos.

1. Planifică-ți călătoria

Nu lăsați lucruri de făcut pe ultimul moment. Organizează-ți călătoria cu mult timp înainte astfel încât să te ocupi de toate.

Primul aspect de luat în considerare este tot ceea ce ține de procedurile cerute de companiile aeriene pentru călătoriile cu copii. De asemenea, cu câteva săptămâni înainte de ziua zborului, trebuie să ne asigurăm că avem documente valabile.

2. Anticipează ce se va întâmpla în timpul zborului

Informația reduce incertitudinea și, prin urmare, și anxietatea. Sunt copii pentru care experiențele necunoscute le generează un nivel ridicat de nervozitate și stres. Mai mult, unii dintre ei ar putea simți frică odată ce se urcă în avion: momentele de decolare, aterizare și turbulențe pot reprezenta o amenințare puternică.

Dacă aceasta este prima voastră călătorie, le putem arăta videoclipuri cu avioane, le putem spune despre senzațiile de decolare și le putem explica că avionul se poate mișca puțin, asigurându-i că acest lucru nu este riscant. Pe scurt, este vorba de a-i pregăti astfel încât să fie o experiență de bucurie și nu de suferință.

3. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-4173222_09606000.jpg)

Fotografie de la  Gustavo Fring/ Pexels

3. Coș de divertisment

Plictiseala îi face deseori agitați pe copii. Pentru a evita această situație, este esențial să aduci cu tine câteva articole de divertisment, astfel încât să le poată folosi în timpul zborului.

Deși majoritatea avioanelor au ecrane pentru vizionarea de filme sau pentru a juca jocuri, luarea de alternative concepute exclusiv pentru copiii noștri este mai mult decât convenabilă.

Pe lângă tabletele electronice sau telefoanele mobile, putem avea la îndemână câteva cărți de citit sau de colorat, coli albe de hârtie și un set bun de creioane colorate. În plus, jocurile vorbitoare precum spionajul pot fi de mare ajutor pentru a sparge sau a evita plictiseala.

4. Asigurați confortul copiilor în avion 

Este esențial ca copiii să fie confortabil în avion. Acest aspect poate face diferența între un zbor minunat sau unul de uitat. Îmbrăcați-i în haine confortabile. Tricourile din bumbac, pantalonii de jogging sau chiar pijamale sunt cele mai bune opțiuni, alături de pantofii confortabili.

În plus, este esențial să ai haine de schimb în cazul unor evenimente neașteptate. În sfârșit, putem pregăti și dopuri de urechi, perne de călătorie și câteva gustări care le plac copiilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune? / FOTO: freepik.com @standret

Cele mai frecvente comportamente ale părinților care îi fac pe copii să se simtă neiubiți. Ce spun psihologii despre aceste greșeli comune?

10 lucruri pe care le-au făcut copiii din generația X și care i-ar face să plângă pe cei din generația Z. Experți: „Autonomia era o necesitate!” / FOTO: freepik.com @senivpetro

10 lucruri pe care le-au făcut copiii din generația X și care i-ar face să plângă pe cei din generația Z. Experți: „Autonomia era o necesitate!”

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

Afirmațiile care fac diferența: Ce ar trebui copilul să audă de la părinți înainte de a ajunge la adolescență! / FOTO: freepik.com @AntonyGridin

Afirmațiile care fac diferența: Ce ar trebui copilul să audă de la părinți înainte de a ajunge la adolescență

pixel