Cum este când devii bunică pentru prima dată? Cum trăiești această nouă etapă din viață?
Data publicării:
A deveni bunică pentru prima dată este o experiență cu adevărat specială, plină de emoție și de noi descoperiri.

Pe măsură ce îți ții nepoțelul în brațe pentru prima dată, ai senzația că întreaga lume se schimbă. Nu mai ești doar mamă, ci și un sprijin, o îndrumătoare, o sursă de iubire și înțelepciune pentru un nou început. Dar cum te adaptezi la acest rol?

Citește și Parentingul era diferit în 2004 față de 2024? Irina Petrea: „Una dintre probleme este ASTA”

Ce schimbări aduce în viața ta și ce înseamnă, de fapt, să fii bunică? 

Întâlnirea cu primul său nepoțel este adesea un moment extraordinar, așa cum o descrie Veronique. „Am devenit bunică la 44 de ani, când l-am avut pe Louis, care acum are zece ani și jumătate.

Acum am alți doi nepoței: Noan, fratele mai mic al lui Louis, care are patru ani, și Jena, care are trei ani. Cu Louis am o poveste specială. Fiica mea s-a trezit singură în timp ce era însărcinată de o lună/lună și jumătate. Am preluat rolul tatălui, însoțindu-l la întâlnirile medicale și fiind prezentă pe toată perioada sarcinii", povestește ea.

La nașterea lui Louis, Véronique a fost prezentă în sala de naștere alături de fiica sa. În timp ce echipa medicală se ocupa de tânăra mamă, ea a fost prima care l-a luat pe Louis în brațe. Din primele minute, s-a creat o legătură puternică între ea și nepoțelul său.

„Relația noastră este extrem de puternică, depășește partea viscerală. Poate că acest lucru este legat de parcursul pe care l-am trăit împreună pe perioada sarcinii și a nașterii. În plus, sunt asistentă maternală, așa că l-am îngrijit de la două luni și jumătate până când a început grădinița, iar uneori îl am și după programul școlar. Ulterior, am avut grijă și de Noan, dar nu de Jena, care este mai departe geografic.

În schimb, am pe nepoata mea în fiecare sâmbătă de câteva luni, ceea ce ajută la consolidarea legăturii noastre afective”, mărturisește Véronique, potrivit Parents.

Rolul de bunică nu se rezumă doar la momentele de joacă și distracție, ci și la responsabilități care ajută la formarea și educarea copiilor. Véronique nu doar că a fost o prezență constantă în viața lui Louis, dar a avut un impact major asupra dezvoltării sale, oferindu-i nu doar siguranță și stabilitate, ci și o legătură afectivă profundă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...



Cele mai noi articole

Top 10 nume de băieți care au fost la modă în anii ’90

Alexandru sau Mihai. Sunt două dintre cele mai...

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

Aceasta este considerat cel mai frumos nume din lume, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Birmingham

pixel