Cum să faci față stresului care vine odată cu apariția copiilor într-o căsnicie
Data publicării:
Uneori, venirea copiilor poate duce la probleme în căsnicie pe care nu te așteptai să le ai. 

Este o experiență comună: aveai o relație minunat de romantică—apoi adaugi copii în ecuație și totul devine puțin mai stresant, mai puțin romantic și mai puțin satisfăcător.

Citește și Iată diferența de vârstă ideală într-un cuplu pentru ca acesta să dureze

Unele dintre problemele cu care se confruntă cuplurile după venirea copiilor includ:

SURSA FOTO: freepik.com@freepik

Adăugarea copiilor în ecuație va aduce cuplul mai aproape unul de celălalt, dar nu întotdeauna în felul în care te-ai aștepta. Deși problemele în căsnicie pot fi comune după nașterea copiilor, există pași pe care îi poți face pentru a-ți proteja relația.

Provocările căsniciei cu copii

Adevărul dur este că o mare proporție de persoane descoperă că copiii creează un stres semnificativ în relația lor, mai ales când sunt mici.

Conform cercetătorului Matthew Johnson de la Universitatea Binghamton, în cartea sa Great Myths of Intimate Relationships: Dating, Sex, and Marriage, cercetările arată că acest lucru este destul de comun.

De asemenea, există o scădere a satisfacției în relație după nașterea primului copil.

Iată ce să faci!

SURSA FOTO: freepik.com@gpointstudio

Găsește sprijin social

Petrece timp cu partenerul tău și faceți lucruri împreună fără copii.

Practică autoîngrijirea

Este important să ai grijă de tine și de propriile tale nevoi, nu doar de cele ale copiilor tăi. Este esențial să îți menții corpul într-o stare bună de sănătate pentru a avea energia fizică și emoțională necesară pentru a face ceea ce trebuie.

Asigură-te că dormi suficient, chiar dacă înseamnă să ceri ajutorul cuiva să aibă grijă de copii pentru a putea face un pui de somn.

Mănâncă mese echilibrate și nutritive.

Găsește timp pentru tine ori de câte ori este posibil. Alocă-ți timp pentru a nu face nimic, dacă poți, dar chiar și mersul la cumpărături singur poate ajuta.

Petrece timp urmând hobby-uri sau interese care îți plac, chiar dacă este doar câteva minute în fiecare zi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel