Cum să faci rapid curățenie atunci când ai copiii mici acasă: Sfaturi practice și extrem de utile
Data publicării:
Când ești mamă, timpul devine o marfă prețioasă. De fapt, poate părea o provocare să poți echilibra munca, responsabilitățile familiale și curățenia, dar - din fericire - există trucuri și metode specifice care pot fi de un ajutor extrem.

Un ”must have” este aspiratorul de mână, un instrument indispensabil pentru cei cu copii - deoarece vă permite să curățați mesele, scaunele, locurile de joacă și multe altele în doar câteva minute și cu efort minim - dar nu este singurul ajutor valabil capabil de optimizare profita la maximum de timpul disponibil. Organizarea eficientă a activităților, implicarea copiilor într-un mod distractiv și valorificarea la maximum a spațiilor de depozitare sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le vom explora în acest ghid.

Secretul curățeniei rapide cu copiii mici

Ordinea stă la baza oricărei case „curate” nu doar pentru că facilitează această operațiune, ci și pentru că o casă dezordonată va apărea mai murdară ochiului, indiferent de cât de mult este de fapt.

Atunci când ai copii, este indicat să te concentrezi de exemplu pe mobilierul funcțional mai degrabă decât pe cel frumos din punct de vedere estetic: sertarele, bibliotecile și recipientele mari din plastic devin cei mai buni aliați ai tăi.

Fiecare obiect trebuie să aibă un loc dedicat, în special în sufragerie, o cutie mică pentru telecomenzi, un suport mare pentru pix și păstrarea mereu la îndemână a lucrurilor esențiale: medicamente obișnuite, pliante cu liste de cumpărături, note și un suport pentru reviste pentru ziare.

3. Fotografie... (pexels-ketut-subiyanto-4934149_86287700.jpg)

Foto: Ketut Subyanto/ Pexels

În dormitor, recipientele din plastic vă permit să aranjați într-o clipită jucăriile în interior și aceasta poate fi și o modalitate de a implica copilul însuși în ordine: momentul de aranjare poate deveni o modalitate de a fi împreună și de a se distra, permițând micuțului unul în casă să se simtă ca un ajutor perfect.

Mici trucuri și instrumente care nu pot lipsi niciodată acasă

Când ai copii și timpul disponibil pentru a-l dedica curățeniei este limitat, ajutorul tehnologiei și al unor instrumente poate fi fundamental.

Am menționat deja, de exemplu, aspiratorul de mână: un obiect practic și rapid pentru colectarea murdăriei care se formează foarte des, aproape continuu, într-o casă cu copii mici.

De asemenea, este util să aveți întotdeauna la dispoziție o cârpă din microfibră pentru toate tipurile de suprafețe, fie că este vorba de curățarea petelor de pe podea sau de îndepărtarea amprentelor de pe oglinzi și sticlă.

Un set de bureți multifuncționali este, de asemenea, ideal pentru curățarea suprafețelor din bucătărie sau mobilă, iar un aparat de abur de mână poate fi util pentru igienizarea și îndepărtarea rapidă a germenilor.

2. Fotografie... (pexels-yankrukov-4458031_18947000.jpg)

Foto: Yan Krukov/ Pexels

În cele din urmă, un alt truc este să păstrați o rezervă de șervețele umede pentru a face față situațiilor de urgență mici, cum ar fi petele de pe mâini sau de pe mobilă. Prin utilizarea combinată a acestor instrumente și trucuri, mamele cu copii mici pot aborda curățarea zilnică rapid și eficient.

În concluzie

Mamicile cu copii mici pot optimiza timpul dedicat curatenii acasa, gratie unor mici trucuri sau unor suporturi.

Curățenia poate fi transformată într-un joc pentru a-i convinge pe cei mici să colaboreze, după care poți folosi instrumente utile precum un aspirator, mobilier multifuncțional, cârpe din microfibră sau bureți multifuncționali. 

Datorită tuturor acestor mici măsuri, rezultatul va fi acela de a putea efectua cu ușurință o curățare zilnică eficientă și rapidă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cele mai frumoase nume de gemeni

Atunci când vine vorba de alegerea numelor pentru gemeni, părinții se află...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Tehnica „sacului”: Un terapeut arată cum să-ți faci copilul să-și facă (în sfârșit!) ordine în cameră / FOTO: freepik.com @fromkazanwithlove

Tehnica „sacului”: Un terapeut arată cum să-ți determini copilul să-și facă (în sfârșit!) ordine în cameră / VIDEO

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul temperamentul / FOTO: freepik.com @galinkazhi

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul temperamentul?

Un profesor și-a „revoluționat” cursurile: „L-am cumpărat de pe internet cu 50 de euro!” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Un profesor și-a „revoluționat” cursurile: „L-am cumpărat de pe internet cu 50 de euro!” / FOTO

Șapte semne care arată că ai tăi copii sunt victime ale parentificării. Consecințele grave pe care le poate avea acest fenomen / FOTO: freepik.com @EyeEm

Șapte semne care arată că ai tăi copii sunt victime ale parentificării. Consecințele grave pe care le poate avea acest fenomen

pixel