Cum să găsești liniștea sufletească în timpul sarcinii
Data publicării:
Sarcina este un moment foarte important pentru o femeie, care o umple de fericire dar și de multe îndoieli și temeri. Descoperă alături de noi câteva strategii pentru a-ți găsi liniștea în această fază frumoasă a vieții tale.

Din momentul concepției, trupurile și mințile voastre au început să se schimbe. Sunt momente in care percepi viața cu o bucurie uimitoare și altele în care toate aceste schimbări te copleșesc și îți este frică. Astăzi îți vom spune un secret pentru a-ți găsi liniștea sufletească în timpul sarcinii: ai încredere în tine, pentru că totul va fi bine.

Unde poți găsi liniștea? Liniștea este în tine, în același mod în care ideile care îți tulbură zilele trec prin cap. Ai puterea de a alege cum să acționezi în diverse situații și ai și capacitatea de a-ți alege gândurile. Simte-te puternic si capabil sa depășesti orice dificultate care îți iese în cale, tu și numai tu poți calma acele voci mici din mintea ta care uneori vor să strice totul.

Când fricile, îndoielile sau anxietatea te înving, alege să ai încredere în tine, în înțelepciunea naturii și în dragostea pe care o simți pentru viața care crește în tine.

De fapt, a te inspira din natură pentru a învăța din ea este un alt instrument foarte valid. „Inteligenta naturii funcționează foarte ușor, cu nepăsare, armonie și dragoste”, asigură a cincea lege exprimată în cartea ”Cele șapte legi spirituale ale succesului”, scrisă de Deeprak Chopra.

2. Fotografie... (pexels-yan-krukau-5216252_38224100.jpg)

Foto: Yan Krukaw/ Pexels

Cartea ne sfătuiește să facem tot ce putem pentru a ne organiza viața, dar ne reamintește și că natura este organizatorul prin excelență, așa că este important să ne inspirăm din ea. În momentele de cea mai mare productivitate și creație, natura nu lucrează, ci se joacă, spune Deeprak Chopra, care ne invită să ne amintim că aceleași calități ale naturii rezidă în noi. Avem tot ce ai nevoie pentru a crea cu aceeași ușurință și armonie.

Liniștea este în tine

Mulți dintre noi am uitat cum să găsim liniștea și credem că o putem recupera căutând-o în afara noastră. Avem falsa credință că aspectele externe precum economia, zgomotul, situația țării sau diferențele cu ceilalți oameni sunt cele care ne fură liniștea sufletească. Dar nu, nu este așa.

Indiferent de ceea ce pare să se întâmple în jurul tău, ai toată capacitatea de a-ți atinge obiectivele, de a te elibera de suferință și de a crea o legătură între emoțiile tale, natură și propria ta energie.

Și iată un alt punct critic. Cum să găsești legătura cu propria ta energie? Acum, sunt multe tehnici, dar înainte de a vi le explica este necesar să amintiți câteva aspecte care, chiar dacă par foarte simple, sunt adesea uitate. Noi, ființele umane, suntem formați din corp, minte și spirit.

3. Fotografie... (pexels-ibraim-leonardo-5032811_73965000.jpg)

Foto: Ibraim Leonardo/ Pexels

Iar dintre aceste trei elemente, primul loc este ocupat de spirit, deoarece ne leagă de originea tuturor. Această origine, pe care o numim adesea Dumnezeu, este locul în care rezidă toată pacea, toată liniștea, toată energia și iubirea de care avem nevoie.

Chopra explică că, cu cât suntem mai aproape de spiritul sau universul nostru spiritual, cu atât ne putem bucura mai mult de abundența universului. Care a fost organizat pentru a ne satisface nevoile și dorințele. „Numai atunci când suntem deconectați, ne vedem nevoiți de suferință și luptă. Intenția divină este ca toate ființele umane să se poată bucura de existența lor”, spune autoarea.

Strategii pentru găsirea liniștii sufletești

Una dintre cele mai utile strategii pentru găsirea liniștii este meditația. Puteți face meditații de 10 minute, timpul nu prea contează. Cheia este să oferi liniște sufletească.

Și pentru a calma angoasa care apare în mintea noastră, este necesar să creăm o liniște interioară. Acest lucru promovează claritatea mentală; ne permite să dăm valoare lumii noastre interioare; ne învață să ne găsim sursa interioară de pace și inspirație ori de câte ori ne confruntăm cu o problemă sau o provocare.

1. Fotografie... (pexels-bruno-abdiel-19738358_51915300.jpg)

Foto: Bruno Abdiel/ Pexels

Pentru a realiza această tăcere interioară este necesar să ne amintim că tăcerea este locul spiritului. Toate celelalte voci vorbesc tare, în timp ce spiritul se exprimă fără să scoată niciun sunet.

Această tăcere interioară despre care vorbim nu se referă doar la a tace, deși cu siguranță este necesar să nu mai vorbim pentru ca organismul să fie calm, în repaus. Dar, pe lângă „închiderea gurii”, trebuie să ne calmăm gândurile și să reducem zgomotul din cap.

Tehnica de respirație

Există sute de tehnici pentru a-ți calma mintea și a-ți găsi liniștea, dintre care una este să stai în liniște și să te concentrezi pe respirație.

Pentru a avea controlul asupra acestui exercițiu este necesar să numărați de la unu la zece, numărătoarea mergând în ritm cu fiecare respirație; deci, atunci când inspirați vei număra unul și când expiri vei număra doi...

Dacă în timpul procesului de numărare apar orice gânduri supărătoare, revino la concentrare și începe din nou numărătoarea pe care o făceai de la zero.

Scopul este de a număra până la 10 fără a simți gânduri grăbite sau tulburate; iar dacă sunt simțiți, reveniți la început până vă puteți controla mintea. Când poți număra până la 10 fără să apară gânduri negative, vei simți un sentiment de liniște fără egal. Începeți cu acest exercițiu, veți vedea cum vă veți putea găsi liniștea!

Nu uita niciodată că tu hotărăști dacă să acordi atenție acelei voci mici din mintea ta căreia i-ai dat puterea de a-ți submina pacea. Sau dacă să lași loc tăcerii interioare și bucuriei de a te bucura de fiecare clipă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Sfaturi pentru alegerea unui nume pentru bebelușul tău

Încă cauți numele perfect? Fii liniștit, nu ești...

Te-ai născut de Crăciun? Iată ce înseamnă!

A fi născut de Crăciun este ca un mic miracol.



Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel