Cum să ne păstrăm sănătatea minții și a trupului. Leon Dănăilă: „Oamenii depresivi fac cancer mult mai frecvent decât cei optimiști” / VIDEO
Data publicării:
Academicianul Leon Dănăilă a fost invitatul de onoare al prof. univ. dr. Sorin Ivan, în cadrul emisiunii de la Dc Edu.

În cadrul emisiunii de luni, 29 aprilie, de la Dc Edu, academicianul Leon Dănăilă a  vorbit și despre cum putem să ne păstrăm sănătatea minții și a trupului.

„Toți centrii din creier au legătură între ei, chiar dacă legăturile sunt evidente sau mai puțin evidente, însă s-au dovedit a fi legături foarte pertinente. Creierul ca să-l păstrăm sau să aibă o longevitate și să aibă o activitate și în perioada de îmbătrânire, pentru a avea o îmbătrânire activă, ca individul să se poată îngriii, să nu se atrofieze. Creierul este ca și la sportivi: dacă un sportiv are activitate, musculatura se dezvoltă, dacă nu musculatura nu se mai dezvoltă, așa e și la creier dacă are o activitate corespunzătoare”, a spus academicianul Leon Dănăilă.

Citește și „Crezul” profesorului Leon Dănăilă: „Credința are un rol extraordinar de important în chirurgie. Eu când văd un bolnav că-și face cruce înainte de o operație mă bucură foarte mult” / VIDEO”

Care sunt aceste activități corespunzătoare?

Sunt 7 stâlpi ai sănătății creierului care au o importanță foarte mare.

„Aici aș enumera mișcarea, activitatea fizică. Are un rol foarte important. La copii perioada de mișcare este mai îndelungată, ei au energie mai mare. Mișcarea trebuie să fie într-un ritm mai mic odată cu înaintarea în vârstă. Eforturile trebuie evitate. Succesele și satisfacțiile. Acestea sunt foarte importante! Dacă în viață nu ai succese sau satisfacții, atunci activitatea te face mai depresiv, să nu fii optimism. Optimismul are un rol foarte important în menținerea imunității organismului și te păzește de anumite boli. Oamenii depresivi fac cancer mult mai frecvent decât cei optimiști. Somnul este foarte important, pentru că în timpul somnului se elimină toate substanțele metabolice care sunt nocive pentru creier. Somnul este absolut necesar. Munca exagerată, iarăși, nu este bună. Alimentația este extraordinar de importantă pentru menținerea unei activități cerebrale corespunzătoare. Cu cât înainteze în vârstă, carnea trebuie diminuată”, a explicat academicianul Leon Dănăilă.

Interviul integral realizat de prof. univ. dr. Sorin Ivan cu academicianul Leon Dănăilă poate fi urmărit mai jos:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Identificarea talentului unui copil este una dintre...


Top citite
Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

pixel