Cum să pregătești un copil pentru un zbor cu avionul?
Data publicării:
Călătoria cu avionul cu copilul tău poate părea puțin înfricoșătoare, însă dacă ai în vedere câteva aspecte, aceasta se poate tranfroma într-o călătorie relaxantă.

Zborurile cu avionul pot fi experiențe incredibile pentru întreaga familie, oferind oportunități de explorare și aventură. Cu toate acestea, pentru un copil, acest tip de călătorie poate părea intimidant și provocator. Pregătirea adecvată înainte de zbor poate face diferența dintre o călătorie stresantă și una plăcută și relaxantă pentru părinți și pitici.

Iată câteva sfaturi pentru a-l pregăti pe cel mic de zbor:

Sursa foto: freepik.com@andranik.h90

Este o idee bună să vă familiarizați copilul cu alte mijloace de transport dincolo de mașină. Luați-l cu trenul, autobuzul sau tramvaiul. De asemenea, este important ca copilul să se obișnuiască cu prezența mai multor străini.

Sfaturi pentru a face călătoria copilului cu avionul mai suportabilă:

În primul rând, nu fi nervos, pentru că cel mic simte.

Pentru a călători mai confortabil și cu mai mult spațiu, cereți în avans locurile din primul rând atunci când sunați pentru a spune că zburați cu un bebeluș.

Încercați să călătoriți noaptea, astfel încât copilul să doarmă cea mai mare parte a călătoriei.

Pregătiți-vă pentru durerile de urechi în timpul decolării și aterizării. În timpul decolării și aterizării, schimbările de presiune pot provoca disconfort. 

Hidratează-l bine pentru că aerul din avion este foarte uscat, iar în acest fel împiedici urechile să se înfunde;

Schimbați scutecul chiar înainte de a vă urca în avion. 

Copilul tău poate plânge în avion. Nimeni nu vrea să plângă un copil, mai ales într-un avion, dar este normal. Copiii reacționează la noile medii în moduri diferite, iar întreruperea rutinei poate fi stresant pentru ei.

Sursa foto: freepik.com@a3pfamily

Distrage-i atenția. Împachetează niște jucării și cărți și fii pregătit să te joci cu copilul tău tot timpul;

Comunică cu copilul despre experiență. Vorbește cu copilul despre ceea ce se va întâmpla în timpul zborului, explicându-i procesele de decolare, zbor și aterizare pentru a-i reduce anxietatea și pentru a-l ajuta să înțeleagă ce să se aștepte.

Păstrează o atitudine pozitivă. Menține o atitudine calmă și pozitivă pe tot parcursul zborului pentru a-i oferi copilului siguranța și confortul de care are nevoie pentru a se simți în siguranță și relaxat.

Asigură confortul copilului. Încurajează copilul să poarte haine confortabile și să aibă la îndemână o pătură sau un șal pentru a se simți confortabil și protejat pe parcursul zborului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel