Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
În special, insectele care provoacă cele mai multe probleme în casă sunt cu siguranță țânțarii, care tind să intre cu ușurință prin uși și ferestre și să se cuibărească în casă.
Atunci când se discută cu părinții despre prevenirea mușcăturilor de țânțari, de foarte multe ori apare cererea acestora de a putea recurge la metode eficiente și sigure, care nu folosesc produse chimice.
Iată câteva remedii naturale pentru a ține țânțarii departe de casă și pentru a elimina prezența oricăror ouă sau larve.
Plasele sunt un mijloc eficient, sigur si ecologic, iar acest lucru e știut de toată lumea. Pentru a-i proteja pe cei mici în timp ce dorm, există plase de țânțari speciale pentru nou-născuți și sugari, care sunt capabile să acopere complet pătuțurile. Sunt realizate din tul perforat fin, care nu lasă insectele să treacă, dar lasă aerul să circule.
Atenție: deoarece aceasta este o țesătură foarte delicată, manevrați-le cu grijă, astfel încât să nu se formeze găuri (care le-ar compromite eficacitatea).
În plus, pentru a proteja copiii mai mari și alți membri ai familiei de mușcăturile de țânțari, atât ziua, cât și noaptea, sfatul este să aplicați plase de țânțari la fereastră.
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Deoarece ouăle de țânțari sunt depuse în apă stagnantă, unde larvele pot crește și se pot transforma în țânțari adulți, unul dintre cele mai importante remedii pentru eliminarea țânțarilor acasă este eliminarea tuturor stagnărilor posibile.
Prin urmare, acordați atenție farfurioarelor pentru plante, întreținerii filtrelor aparatului de aer condiționat și tuturor recipientelor din casă, pe terasă sau în grădină care ar putea conține reziduuri de apă.
Un alt sfat este să schimbați frecvent apa din bolurile câinelui sau al pisicii și să îndepărtați frecvent deșeurile umede.
În cele din urmă, în acumulările de apă care nu pot fi eliminate complet, un truc util este să plasați o sârmă de cupru sau o lingură de ulei de neem, care poate reduce drastic prezența țânțarilor.
Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels
Un alt remediu natural poate fi să împodobești balcoanele sau interiorul casei tale cu flori și plante care, pe lângă funcția lor ornamentală, pot exercita o anumită acțiune respingătoare împotriva insectelor.
Acestea includ mușcate, lavanda, menta, busuioc, iarba de lamâie și plantele citrice.
Pentru cei care aleg acest truc, sfatul este să adauge câteva picături de ulei de neem în farfurioare și în bazinele stagnante, care pe lângă faptul că este un respingător natural pentru țânțari poate oferi o hrană importantă plantelor.
Puțini știu poate că folosirea unui ventilator de tavan în cameră, pe lângă faptul că oferă alinare de căldura verii, este și capabil să împiedice zborul țânțarilor, exact așa cum se întâmplă în mediile exterioare în timpul unei zile cu vânt.
Mai mult, redistribuie dioxidul de carbon și alte emisii ale corpului în mediu care împing țânțarii spre piele și, împrospătând aerul, reduce transpirația, care, la rândul său, este unul dintre factorii care atrag aceste insecte.
Alternativ, un simplu ventilator de masă sau de podea este, de asemenea, eficient. În mod firesc, totuși, trebuie să aveți grijă să nu îl îndreptați spre copil și să utilizați modele sigure „finger-proof” .
Pe piață sunt disponibile insecticide care conțin ingrediente active naturale (cum ar fi uleiurile esențiale de lavandă, lemongrass și lămâie) sau uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de neem), care emană un miros deosebit de neplăcut pentru țânțari.
Este important de știut că nu toate substanțele naturale sunt sigure: unele, de fapt, pot provoca iritații ale pielii sau pot provoca dezvoltarea de alergii la ele.
Din acest motiv, este important să consultați întotdeauna medicul pediatru înainte de a cumpăra un asemenea produs pentru copii. Foarte utile pot fi și emulsiile în perioada de vară care, în plus, conțin și substanțe naturale capabile să regleze transpirația (cum ar fi amidonul de orez). Aceste produse trebuie aplicate de 1-2 ori pe zi pe pielea copiilor, efectuandu-se un masaj delicat care le permite sa fie complet absorbite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Un tată a împărtășit, într-un...
Când copiii noștri ajung la...
Rugăciunile de dimineață și...
Crăciunul este aproape aici...
Temele pentru acasă sunt o...