Cum să te comporți în fața primei iubiri a copiilor
Data actualizării:
Data publicării:
Copiii ne uimesc adesea, chiar și prin felul în care relaționează unii cu alții. Se poate întâmpla să se îndrăgostească, chiar dacă adesea „iubitul” școlii este mai degrabă un prieten cu care se stabilește o relație specială. Cum să faci față primelor pasiuni, primelor întrebări, primelor temeri? 

Copiii se îndrăgostesc?

Copiii sunt în mod firesc curioși față de lume și față de ceilalți. Prin relația cu semenii învață să se cunoască și să interacționeze. A vorbi despre îndrăgostire poate nu este întotdeauna corect: copiii stabilesc pur și simplu legături afective, adesea foarte profunde.

Când încep primele iubiri?

Este extrem de subiectiv pentru că fiecare copil, la fel ca fiecare ființă umană, are propriul său drum evolutiv. Cu toate acestea, putem spune că deja la vârsta de trei ani copiii pot trăi mari iubiri într-un mod direct și spontan. Apoi din școala primară încep să se nască și iubiri reale sau interioare, în dragoste trăită intim.

Care sunt caracteristicile primei iubiri la copii?

În copilărie poți observa, pe scurt, ce se va întâmpla cu adolescența. De aceea poate fi interesant pentru părinți, care vor găsi aceeași dinamică mai târziu (și cu ceva mai multă dificultate). Fiecare copil își va experimenta propria prietenie cu ceilalți în mod personal: copiii își trăiesc sentimentele și părinții pot fi doar martori.

Copiii și primele iubiri: când este corect să intervii în relațiile între ei?

Copiii nu trebuie niciodată chestionați și nici nu trebuie să începem să investigăm. Este esențial să le primiți deschis emoțiile, sentimentele și să lăsați mereu o ușă deschisă. Numai așa se va putea menține un dialog în cei mai dificili ani ai adolescenței.

În copilărie este mai ușor și mai plin de satisfacții, deoarece copiii își pun întrebări, în acest caz despre relații, sexualitate și originea vieții lor, și este important să fii mereu disponibil să le răspunzi cu sinceritate.

Iubitele de la grădiniță sau la școala primară, cum să vă comportați

Ceea ce nu ar trebui să faci este să legitimezi trecerea timpului. Dacă băiețelul de șase ani vrea să-și ducă iubita să doarmă acasă în weekend, răspunsul este NU: nu este momentul să adopte metode și comportamente specifice adulților.

Există granițe de netrecut, care nu trebuie depășite. Părinții nu trebuie să devină prieteni, complici sau confidenți, ci trebuie să fie întotdeauna capabili să înțeleagă când este timpul să se stabilească o limită, chiar și cu prețul de a obține o față lungă sau lacrimi.

În caz contrar, ceea ce trece este mesajul că totul este posibil. Să lăsăm timp pentru o călătorie evolutivă și creștere emoțională care urmează fiziologic toți pașii necesari.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: copii  dragoste  explicatii  relatii 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel