Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
Experta a subliniat că divorțul părinților reprezintă o provocare semnificativă pentru echilibrul psihoemoțional al copiilor și poate conduce la apariția unor disfuncții serioase. Potrivit specialistului, pentru copii, divorțul părinților înseamnă în primul rând sentimentul de abandon. Aceștia simt separarea ca pe o pierdere profundă, experimentând tristețe, vinovăție și uneori chiar stigmatizare.
„Divorțul părinților afectează echilibrul psihoemoțional al copiilor, și generează disfuncții, uneori majore.
Pentru copii divorțul părinților înseamnă abandon. Ei resimt această separare ca pe o pierdere. Copilul simte tristețe, vinovăție, stigmatizare.
Copilul nu percepe stigmatizarea real, ci el conștientizează lipsa unui pilon al echilibrului personal. În lipsa acestui echilibru, copilul își modifică comportamentul.
Putem da exemplul copilului vesel ce se transformă în copil trist. Copilul ce până acum nu mințea, după divorț simte nevoia să fie văzut și nu neaparat într-un mod pozitiv”, a declarat Renata Iancu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.
SURSA FOTO: freepik.com @user36718402
Psihologul Renata Iancu a subliniat că divorțul poate interveni în viața copiilor la orice vârstă și că impactul acestuia este diferit în funcție de stadiul lor de dezvoltare.
„Divorțul poate surveni la orice vârstă a celor mici, iar impactul este diferit în funcție de etapa lor de dezvoltare.
În general, cu cât sunt mai capabili de a înțelege ceea ce se întâmplă și de a-și exprima sentimentele, cu atât e mai ușor să proceseze tristețea provocată de despărțirea părinților”, a punctat experta.
După perioada de incertitudine și vinovăție a copilului, psihologul Renata Iancu a evidențiat că următoarele stări pot să apară: „nesiguranță, neîncredere, tristețe, teama de separare, de abandon”.
Urmăriți emisiunea integral:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...
Utilizarea TikTok-ului este...