Lista cu cele mai frumoase nume pe care părinții români le vor alege pentru copiii lor în 2025, conform ChatGPT
Când un cuplu află că așteaptă un copil, de obicei organizează un moment special pentru a le spune rudelor și prietenilor. Cu animalele de companie acest lucru nu este posibil, dar, de foarte multe ori, ele îl descoperă singure. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, cu pisicile.
Pisicile, animale deosebit de sensibile, cu un simț al mirosului foarte dezvoltat, știu când o femeie este însărcinată. Ele înțeleg că la femei are loc o schimbare importantă și la rândul lor își schimbă obiceiurile, atitudinile, comportamentul față de stăpână.
Se poate chiar întâmpla ca pisicile să o descopere înaintea femeilor. Când femeia încă nu cunoaște sarcina, când nu a făcut încă niciun test sau poate începe să suspecteze că este însărcinată, este posibil ca pisica să fi înțeles deja acest lucru.
Cu siguranță nu știe că este sarcină, dar simte că ceva se schimbă în corpul stăpânei ei. De aici generează o serie de schimbări și la animal care pot apărea mai afectuos, mai nervos sau mai gelos.
Să vedem, deci, ce pot face diferit pisicile atunci când o femeie este însărcinată și ce poate face femeia pentru a ajuta animalul de companie să se obișnuiască cu o nouă realitate și, ulterior, cu sosirea unui nou membru în familie.
Fotografie de la Vlada Karpovich/ Pexels
Se întâmplă, de exemplu, ca, de obicei, pisicile solitare și detașate, simțind schimbarea care are loc la femeie, să înceapă să se alinte și să toarcă numai la femeia însărcinată, așa cum nu s-a mai făcut până acum.
Pisicile percep mirosul de hormoni care, știm, crește în timpul sarcinii: există o producție mai mare de progesteron, estrogen, gonadotropină corionică umană (hormoni hCG). Nu numai că, cu hipersensibilitatea lor și simțul mirosului puternic, pisicile pot simți și schimbările temperaturii corpului.
Pisica simte și schimbarea obiceiurilor femeii, mișcările ei diferite și începe - de obicei - să se comporte ciudat.
Nu fi surprins dacă pisica te urmărește mai mult dacă ai mereu ochii pe tine. În timpul sarcinii poate deveni mai drăgălaș, ca în exemplul dat mai sus, sau chiar mai gelos.
Pe parcursul celor 9 luni de sarcină, dacă observi vreun comportament anormal la pisica ta, cel mai bine este să nu o neglijezi, ci mai degrabă să ajuți animalul de companie să se adapteze la această nouă situație.
Fotografie de la Vlada Karpovich/ Pexels
Dacă, de exemplu, pisicii i se acordă puțină atenție în timpul sarcinii, s-ar putea să nu accepte bine sosirea bebelușului acasă și ar putea, ca urmare, să înceapă să facă lucruri neplăcute, cum ar fi să facă afaceri prin casă sau răutăți de diferite feluri. Prin urmare, pisicile nu trebuie să se simtă excluse, lăsate deoparte, ci tratate cu aceeași atenție ca înainte, chiar și în timpul sarcinii.
Acest lucru va permite, încetul cu încetul, pisicile să se adapteze la această nouă realitate, acceptând și sosirea unui nou mic stăpân, sau micuță stăpână, în casă.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...