Cursurile de prim-ajutor, o cerință obligatorie pentru profesori
Data publicării:
Ministerul Sănătății vine cu o nouă propunere pentru profesori. Este vorba despre introducerea unor cursuri de specialitate în care personalul didactic al școlilor să învețe noțiunile de prim-ajutor.

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihnă şi recreerea copiilor şi tinerilor, pus în dezbatere publică. De altfel, prevederea apare și ca obligație în actuala lege a Educației la secțiunea de formare continuă, fără să apară o precizare de când ar intra în vigoare.

Personalul didactic din școli, grădinițe și creșe va fi instruit cu noțiusă învețe ni de prim ajutor, propune Ministerului Sănătății în modificarea ordinului de ministru nr. 1456/2020 privind normele de igienă din școli. Profesorii, educatorii și învățătorii vor primi un proces verbal care să ateste instruirea.

Art. 3 după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4) cu următorul cuprins:

”Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate. Personalul care a asigurat instruirea personalului didactic va întocmi un proces verbal care să ateste instruirea și care va fi contrasemnat și de personalul didactic instruit.”

Ce prevede legea Educației nr. 198/2023

Cursul de prim-ajutor face parte din formarea continuă a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, potrivit legii Educației.

Art. 188 – „(11) Pentru personalul din învățământul preuniversitar, formarea continuă va include, în mod obligatoriu și periodic, un curs de prim-ajutor”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Ministrul Educației: „Gramatica trebuie readusă la liceu”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, spune...

Cei mai puțini copii născuți din ultimii 100 de ani

Tot mai puțini români decid să devină părinți.

Burse școlare pentru elevii români

Plata burselor școlare în februarie 2025. Elevii primesc peste 350 de lei...



Cele mai noi articole

Top citite
Numele clasic de fată care este la modă în 2025 / FOTO: Freepik.com@ fxquadro

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

pixel