David Popovici, declarații emoționante: „L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine!”
Data publicării:
David Popovici este campion la Jocurile Olimpice de la Paris!

David Popovici a reușit o performanță fabuloasă la Jocurile Olimpice de la Paris  în proba de 200 m liber, după o cursă cu un final dramatic. După ce a câștigat medalia de aur, tânărul sportiv a spus că această performanță l-a făcut mândru pe copilul David care îndrîznea să viseze la această reușită spectaculoasă.

„A fost o cursă foarte strânsă, numai că un win este un win. Mă bucur că am atins primul peretele, imediat cum am văzut luminița aia lipită de blockstart mi-am dat seama că am fost primul care a atins și l-am făcut foarte fericit pe copilul din mine, pe mine mic care-și dorea foarte tare să ajungă la Jocurile Olimpice, îndrăznea să viseze și la medalie, eventual de aur.

Uite că l-am făcut foarte ferici! În general fac tot posibilul să nu mă uit la ceilalți să nu mă focusez deloc pe ei, numai că nu ai cum să nu-i observi, îi vezi cu coada ochiului. Sunt 1000 de gânduri într-un minut 44.

Mi-am tot repetat ultii 75 de metri că nu am cum să mă dau bătut. Este acum ori niciodată. Dacă nu împing acum oricât de tare pot și nu fac tot posibilul, nu-mi păsa că mor acolo în piscină, eu trebuia să ating primul”, a declarat David Popovici.

El a fost considerat favoritul principal al probei încă de dinainte de a ajunge în Franța. Este primul aur din istoria înotului masculin din România.

Românul a întors al doilea la 50 de metri, apoi al treilea la jumătatea cursei. Însă finalul a fost absolut fantastic. În ultimul bazin, David a recuperat milimetru cu milimetru și a ajuns primul la final, după un minut, 44 de secunde și 72 de sutimi. Cu doar două sutimi în fața britanicului Matthew Richards, potrivit adevărul.ro.

Este prima medalie de aur pentru România la Paris 2024, dar și prima din istorie pentru un înotător român la Jocurile Olimpice.

David Popovici, dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, are în palmares un loc 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

El va împlini 20 de ani la 15 septembrie.

Popovici a donat una dintre medaliile sale istorice de la Campionatul Mondial de la Budapesta 2022 pentru a fi topită şi a se face peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii.

Citește și „David Popovici a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de 200 metri liber”

A doua zi după ce a câștigat medali de aur, David Popovici a reușit o nouă performanță. S-a calificat primul în seriile probei „regine” de 100 de metri liber, reușind un timp de 47,92 secunde, cel mai bun din seria lui. Semifinala este programată la ora 21:37.

Cine este David Popovici

David Popovici (n. 15 septembrie 2004, București, România) este un înotător român, specializat în stilul liber. Este campion mondial și european în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber. David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. El deține recordul mondial la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber.

La Campionatele Europene de Natație din 2020 de la Budapesta, Popovici a reușit să înoate sub timpul de calificare olimpic la proba de 100 de metri și, prin aceasta, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020,[9] fiind cel mai tânăr membru al echipei României.A doborât de trei ori recordul național al României în timpul evenimentului (în serii, semifinale și finală), terminând pe locul 6 în finală. Popovici a mai concurat la 50 de metri liber și la 200 de metri liber.

La Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, Popovici a concurat la probele individuale de 50 de metri liber, 100 de metri liber și 200 de metri liber, în urma performanțelor sale bune la Campionatele Europene. Deși nu a câștigat nici o medalie, a ajuns la 0,02 secunde de medaliatul cu bronz Fernando Scheffer, terminând pe locul 4 la 200 de metri liber masculin, în fața lui Martin Malyutin (care a câștigat medalia de aur la Campionatul European), cu un timp de 1:44.68. Popovici a terminat și pe locul 7 la 100 de metri liber masculin, cu un timp de 48.04.

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie - 11 august.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel