De cât timp liber are nevoie o persoană pentru a fi fericită? Cercetare: „Cu mai puțin de atât este aproape imposibil”
Data publicării:
E interesant că nu doar somnul și exercițiile fizice sunt importante pentru binele nostru, ci și timpul liber joacă un rol esențial în starea noastră emoțională. Potrivit unei cercetări publicate în Journal of the American Psychological Association, există de fapt o recomandare pentru un timp minim de timp liber.

Deci, nu doar munca și productivitatea ne definesc viața. E important să avem și momente în care ne relaxăm și ne dedicăm activităților care ne aduc bucurie. E ca o pauză bine meritată de la agitația zilnică. Dar, să nu uităm că nu este doar despre a avea timp liber, ci și despre a nu exagera cu el. Studiul a arătat că depășirea unui anumit număr de ore de relaxare poate avea efecte negative asupra noastră și asupra stării noastre de bine. 

De cât timp liber avem nevoie pentru a fi fericit?

Ei bine, se pare că nu există o formulă magică pentru cantitatea perfectă de timp liber care să ne aducă fericirea. Conform unei cercetări realizate de Universitatea din Pennsylvania și Universitatea din California, timpul liber are un impact semnificativ asupra bunăstării noastre subiective, adică asupra fericirii, satisfacției vieții și simțului scopului.

Rezultatele studiului arată că având prea puțin timp liber este asociat cu o stare mai scăzută de bine, în timp ce având prea mult timp liber poate avea un impact negativ. Cercetătorii au descoperit că oamenii care au avut cel puțin două ore libere pe zi se simt mai bine decât cei cu mai puțin timp liber. Cu toate acestea, cei cu cinci ore sau mai mult de timp liber au raportat că se simt mai rău și mai nefericiți.

Așadar, avem nevoie de echilibru. Prea puțin timp liber poate genera stres, în timp ce prea mult timp liber poate duce la sentimentul de neproductivitate, afectându-ne satisfacția și fericirea. De aceea, chiar și pensionarii ar trebui să se implice în activități zilnice sau hobby-uri pentru a menține echilibrul.

Potrivit cercetătorilor, cantitatea ideală de timp liber este în medie două până la trei ore pe zi. Și ceea ce contează cel mai mult este cum îl folosim. Poate fi dedicat atât activităților productive, precum exercițiile fizice sau învățarea unei limbi, cât și activităților non-productive, cum ar fi relaxarea cu un serial sau un pui de somn. Importanța este să folosim acest timp pentru a face lucruri care ne aduc bucurie și ne fac fericiți. Deci, dacă serialul preferat, jocurile video sau o întâlnire cu prietenii sunt secretele tale ale fericirii, dedică-le timp în acele două ore libere și bucură-te de ele!

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!”

pixel