De câte ori pe săptămână este indicat să speli părul copilului? Sfatul deramatologului
Data actualizării:
Data publicării:
Îngrijirea părului va depinde de ritmul de viață și de activitățile copilului dvs. Cu toate acestea, unii profesioniști pun la îndoială obiceiul de a spăla părul copilului prea des.

Spălarea părului copilului tău va depinde de cât de activ este, de activitățile recreative pe care le face și de tipul de piele pe care îl are.

De exemplu: un sportiv, un pictor, ar putea avea nevoie de spălarea zilnică a părului. În mod similar,  transpirația unor copii este mai puternică decât cea a altora. În aceste cazuri, așadar, poate fi necesară spălarea părului copilului în fiecare zi.

Pe de altă parte, un factor care influențează numărul de spălări făcute copilului este cu siguranță vârsta acestuia. Nu este necesar să supui nou-născuții la băi complete. De fapt, nou-născuții au pielea foarte delicată și spălarea deasă poate provoca dermatită sau piele uscată.

La vârsta școlară însă, frecvența cu care se spală părul copilului va depinde de cât de murdar vine copilul acasă.

Este indicat să speli părul copilului tău în fiecare zi? 

Cu toate acestea, dacă consultați un dermatolog, acesta vă va spune cu siguranță că nu este necesar să spălați părul copilului dumneavoastră în fiecare zi. Profesioniștii recomandă ca șamponarea să fie făcută de trei ori pe săptămână. Fiecare șampon trebuie să dureze trei minute și include un masaj al scalpului și clătire cu apă caldă.

Cel mai potrivit produs este, fără îndoială, un șampon cu pH neutru. Acest tip de șampon previne iritația pielii și a ochilor.

Folosirea balsamului, însă, este opțională. Balsamul este conceput pentru a promova hidratarea părului uscat sau deteriorat. În plus, ajută la descurcarea lui cu ușurință.

După vârsta de 12 ani, copiii vor trebui să-și spele părul mai des, deoarece la ei începe faza de preadolescență. În această perioadă apar hormonii. Datorită acestora organismul începe să secrete mai multe grăsimi decât în ​​mod normal, ceea ce duce la murdărie și miros neplăcut.

2. Fotografie... (pexels-cottonbro-7086585_20708600.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Cum să îngrijești părul lung la copii?

Părul lung la copii necesită neapărat o îngrijire mai mare decât de obicei. Iată câteva sfaturi practice pentru tine.

- Părul trebuie spălat o dată la două zile.

- Utilizați un șampon și un balsam bun, special pentru copii.

- Folosiți  apă caldă pentru a menține foliculii în stare bună.

- Pieptănați-l constant.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Topul celor mai căutate meserii din lume

Cea mai bine plătită meserie din lume variază în...

Ce spun studiile despre copiii cu ochii verzi

Copiii cu ochii verzi sunt adesea percepuți ca fiind...



Cele mai noi articole

Topul celor mai căutate meserii din lume

Cea mai bine plătită meserie din lume variază în...


Top citite
Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT / FOTO: Freepik.com@ harsh2030fp

Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra / FOTO: freepik.com@ yearon112

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele! / FOTO: freepik.com @ user18954937

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele!

Afirmații care provoacă nesiguranță și furie în copilul tău... NU le spune! / FOTO: freepik.com @Yulia Raneva

Afirmații care provoacă nesiguranță și furie copiilor tăi... nu le spune!

pixel