Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Sunt copii care se confruntă lunar cu febră, tuse, mucus, răceală și acest lucru le afectează negativ plăcerea de viață: dorm prost, respiră cu dificultate, au mereu un muci în nas și toate acestea îi pot face chiar iritabili și obosit.
Ceea ce se spune despre sistemul imunitar al copiilor este foarte adevărat: cei mici nu și-au dezvoltat încă inteligența imunitară, prin urmare organismul nu știe să se apere de noile agresiuni și, de aceea, de fiecare dată când întâlnește vreun virus organismul pornește lupta cu el pentru a dezvolta setul său de apărări.
Expunerea la viruși, văzută în acest fel, este chiar o evoluție pozitivă a sistemului imunitar al organismului.
Totuși, există un motiv pentru care copiii se îmbolnăvesc adesea și pe care puțini îl cunosc și îl investighează: acest motiv se află în intestinul uman și în microbiomul acestuia.
Foto: Pexels/ Gustavo Fring
Una dintre cauzele fragilității imune la copii poate sta în decompensarea intestinală, motiv pentru care, urmând sfatul medicului pediatru, este posibilă introducerea unui supliment pe bază de lactobacil în alimentația copilului.
Înainte de a pătrunde în examinarea relației dintre intestin, stabilitatea acestuia și motivul pentru care copiii se îmbolnăvesc adesea, subiectul erorilor de evitat în cazul unor afecțiuni frecvente merită o scurtă examinare.
Dacă copilul se îmbolnăvește des, este bine:
- să ai grijă de alimentația lor cu cea mai mare atenție;
- să verificați dacă este bine hidratat;
- unde este posibil, încurajați plimbările în aer liber și, eventual, pe malul mării;
- aerisiți încăperile casei, împiedicând micuțul să fie expus la curenți sau la schimbări bruște de temperatură;
- menține-ți nările curate curățându-le cu o soluție salină specifică;
- evitați ca aerul din casă să fie uscat sau temperatura ambientală prea ridicată;
Foto: Pexels/ Gustavo Fring
MAI PRESUS DE TOATE, MAMELE NU AR TREBUI SĂ RECURGĂ NICIODATĂ LA ANTIBIOTICE FĂRĂ A-ȘI CONSULTA MAI ÎNTÂI MEDICUL.
Antibioticele nu acționează împotriva oricărei infecții, ele eradicează infecțiile bacteriene, adică cele declanșate de bacterii, dar nu au efect împotriva infecțiilor virale. Doar un medic poate identifica ce infecție declanșează simptomele copilului de febră, respirație obosită de la tuse și mucus etc.
Există multe studii despre așa-numita imunodependență față de antibiotice, unul mai presus de toate cel realizat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA: administrarea de antibiotice la copii, aflați în stadiile incipiente ale dezvoltării, dublează posibilitatea de a dezvolta alergii (cum ar fi astmul datorat unei reacții de intoleranță la acarieni, polen sau păr de animale).
Foto: Pexels/ Gustavo Fring
Ceea ce nu știe toată lumea este că pentru a întări sistemul imunitar trebuie să te uiți și la sănătatea intestinului: Unul dintre motivele pentru care copiii se îmbolnăvesc adesea poate fi găsit, de fapt, în echilibrul intestinal.
Multe dintre celulele imunitare ale corpului uman sunt localizate în intestin.
Este important ca „echilibrul bacterian” (mai precis echilibrul florei intestinale) să fie respectat în intestin, astfel încât sănătatea generală a organismului să rămână solidă:
Dacă echilibrul intestinal este dezechilibrat, este ușor să suferi de boli cauzate de procese inflamatorii.
Mâncatul sănătos(mâncat iaurt, anghinare, sparanghel, banane, orz, ceapă, usturoi, mere, pește) ajută la menținerea intestinului în echilibru, în timp ce elementul de gătit rămâne un aspect important al dietei, iar gătitul sănătos ar trebui să fie întotdeauna preferat.
Cu toate acestea, suplimentele alimentare pe bază de lactabacillus ajută la susținerea culturilor de „bacterii bune” din intestin și, prin urmare, promovează starea de sănătate a copilului.
O cercetare științifică acreditată în 2015 evidențiază eficiența probioticelor în prevenirea infecțiilor respiratorii. O altă investigație, la fel de recunoscută în domeniul științific, a evidențiat o scădere a incidenței infecțiilor acute ale urechii medii și o scădere a episoadelor de infecții ale căilor aeriene superioare.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...