Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
„Am două răspunsuri: al tatălui și al psihologului.
Tatăl s-ar spune așa `Domnule, cât tâmpit poți să fii pe o scară de 1 la 10?`, `10, maxim!`”, a spus Radu Leca.
Din punct de vedere psihologic, părinții pot încerca să-și compenseze propriile lor insecurități și temeri în ceea ce privește educația și succesul copiilor lor. Acest lucru se manifestă prin îndrumarea copiilor către activități și competiții academice care pot să nu aibă întotdeauna o valoare profundă sau să nu fie înțelese pe deplin de către copii.
„Psihologul vine și spune așa: cred că din punct de vedere al ideii de vinovăție, părintele își acoperă multiplele vinovății pe care le simte în raport cu copilul, obligându-l să participe la cursuri ce nu au valoare și evenimente academice ce nu le înțelege”.
În final, psihologul subliniază ironic că părinții ar putea să-și dea seama la un moment dat că această abordare nu este întotdeauna cea mai potrivită sau sănătoasă pentru dezvoltarea copiilor lor, deși acest moment de realizare poate să nu vină niciodată, întrucât presiunea socială și așteptările externe pot continua să îi influențeze.
Cu siguranță o să-și dea seama la un moment dat (niciodată!) de acest lucru”, a mai spus psihologul Radu Leca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
Decizia de a trimite un copil...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...
Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...