De ce să-l trimiți pe cel mic într-o tabără de vară pentru copii
Data publicării:
Beneficiile taberelor sunt nenumărate. Acestea îi stimulează pe copii să experimenteze noi aventuri, să facă un efort, să lucreze în echipă, precum și să devină autosuficienți și responsabili. 

În timpul vacanțelor, taberele de vară sunt o alternativă pentru copii de a ieși din rutina familiei și de a face lucruri noi. 


Știm deja ce este o tabără și cum funcționează, dar părinții ar putea avea o întrebare importantă: de ce să meargă în tabără? de ce să aleagă această opțiune pentru vacanța de vară și nu alta dintre cele multe existente? de ce mersul în tabără poate fi o experiență transformatoare?

Există la fel de multe răspunsuri ca și fiecare copil care a participat la o tabără de vară Natuaventura Ocio y Tiempo Libre și s-a bucurat de ea.

Există multe beneficii și motive pentru care mersul în tabără nu este doar o activitate recreativă, ci și o oportunitate unică de dezvoltare personală și de conectare cu natura.

Imersiunea în natură și îndepărtarea de rutina zilnică pot avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre mentale și emoționale. Astfel, mersul cu cortul a devenit o opțiune din ce în ce mai populară pentru cei care doresc să scape de stresul vieții de zi cu zi.

 credem că cel mai important lucru este că taberele de vară nu sunt doar o distracție pentru a ocupa un interval de timp liber în vacanțele școlare lungi, ci sunt o completare ideală pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

Iată câteva beneficii dacă vă trimiteți copilul în tabără

Taberele de vară ajută la dezvoltarea abilităților, printre care:

Creativitate
Gândire critică și logică
Rezolvarea problemelor
Comunicare
Lucrul în echipă
Reziliență
Metacogniție

Departe de familie, au ocazia de a se descoperi în interacţiunea cu alţi copii şi adulţi ce nu fac parte din anturajul lui obişnuit. Vor învăţa să aibă grijă de ei înşişi, vor avea ocazia să ia singuri decizii şi să gestioneze diverse aspecte ale rutinei zilnice: spălatul zilnic, alegerea vestimentaţiei potrivite pentru vremea de afară, dar şi activităţile la care doresc să participe.

Desigur, ei sunt încurajaţi să fie independenţi, însă sunt şi supravegheaţi, acesta fiind modul ideal de a învaţă să fie responsabili, fără a-şi asumă riscul alegerilor complet greşite. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cum să protejezi copiii de țânțari în mod natural

În timpul sezonului de vară, există multe insecte care...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”

pixel