De ce să-l trimiți pe cel mic într-o tabără de vară pentru copii
Data publicării:
Beneficiile taberelor sunt nenumărate. Acestea îi stimulează pe copii să experimenteze noi aventuri, să facă un efort, să lucreze în echipă, precum și să devină autosuficienți și responsabili. 

În timpul vacanțelor, taberele de vară sunt o alternativă pentru copii de a ieși din rutina familiei și de a face lucruri noi. 


Știm deja ce este o tabără și cum funcționează, dar părinții ar putea avea o întrebare importantă: de ce să meargă în tabără? de ce să aleagă această opțiune pentru vacanța de vară și nu alta dintre cele multe existente? de ce mersul în tabără poate fi o experiență transformatoare?

Există la fel de multe răspunsuri ca și fiecare copil care a participat la o tabără de vară Natuaventura Ocio y Tiempo Libre și s-a bucurat de ea.

Există multe beneficii și motive pentru care mersul în tabără nu este doar o activitate recreativă, ci și o oportunitate unică de dezvoltare personală și de conectare cu natura.

Imersiunea în natură și îndepărtarea de rutina zilnică pot avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre mentale și emoționale. Astfel, mersul cu cortul a devenit o opțiune din ce în ce mai populară pentru cei care doresc să scape de stresul vieții de zi cu zi.

 credem că cel mai important lucru este că taberele de vară nu sunt doar o distracție pentru a ocupa un interval de timp liber în vacanțele școlare lungi, ci sunt o completare ideală pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

Iată câteva beneficii dacă vă trimiteți copilul în tabără

Taberele de vară ajută la dezvoltarea abilităților, printre care:

Creativitate
Gândire critică și logică
Rezolvarea problemelor
Comunicare
Lucrul în echipă
Reziliență
Metacogniție

Departe de familie, au ocazia de a se descoperi în interacţiunea cu alţi copii şi adulţi ce nu fac parte din anturajul lui obişnuit. Vor învăţa să aibă grijă de ei înşişi, vor avea ocazia să ia singuri decizii şi să gestioneze diverse aspecte ale rutinei zilnice: spălatul zilnic, alegerea vestimentaţiei potrivite pentru vremea de afară, dar şi activităţile la care doresc să participe.

Desigur, ei sunt încurajaţi să fie independenţi, însă sunt şi supravegheaţi, acesta fiind modul ideal de a învaţă să fie responsabili, fără a-şi asumă riscul alegerilor complet greşite. 

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!”

pixel