Profesorii, după rezultatele alarmante ale simulării la Bacalaureat 2025: Elevii nu mai știu să scrie, nu înțeleg ce citesc și gândesc din ce în ce mai puțin
Iată câteva motive care stau la baza alegerii acestei zile.
Decizia Organizației Națiunilor Unite: Ziua Copilului a fost propusă și adoptată de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) în 1954, iar data de 1 iunie a fost aleasă pentru a celebra copiii la nivel mondial. ONU a dorit să ofere un cadru internațional pentru promovarea bunăstării și drepturilor copiilor.
Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor: În 1925, a avut loc Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în Geneva, Elveția, unde s-a stabilit importanța promovării drepturilor copilului. Această conferință a avut loc pe 1 iunie și a contribuit la alegerea acestei date pentru Ziua Copilului.
Declarația Drepturilor Copilului: La 20 noiembrie 1959, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declarația Drepturilor Copilului, care stabilește drepturile fundamentale ale copiilor la supraviețuire, dezvoltare, protecție și participare. Data de 1 iunie a fost aleasă ca Ziua Copilului pentru a promova și a celebra aceste drepturi.
Importanța educației și a copilăriei fericite: Ziua Copilului subliniază importanța oferirii unei educații de calitate și a unei copilării fericite copiilor din întreaga lume. Aceasta oferă ocazia de a promova și de a sensibiliza societatea cu privire la nevoile și drepturile copiilor.
Astfel, Ziua Copilului sărbătorită pe 1 iunie are o bază istorică și un cadru internațional care subliniază importanța copiilor și promovează drepturile lor fundamentale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Duminică, 27 aprilie, de la...
Cititul cu voce tare este mai mult decât o activitate...
În era parentingului digital,...