De ce urăsc copiii școala? Urania Cremene le răspunde părinților: „Poți face ASTA pentru ca micuțul tău să iubească învățarea!”
Data actualizării:
Data publicării:
Urania Cremene, expertă în parenting, a vorbit, într-un recent video postat pe rețelele de socializare, despre relația copiilor cu școala.

În videoclip, Urania Cremene a dezvăluit că, în opinia sa, ideea „copiii urăsc școala” este un mit. Ea susține că, de fapt, copiii nu detestă instituția în sine, ci mai degrabă anumite aspecte ale acesteia. Potrivit expertei în parenting, copiii nu se opun în mod natural școlii, ci se luptă cu plictiseala, presiunea, comparațiile și evaluările lipsite de sens.

„De ce urăsc copiii școala? 

Copiii nu urăsc școala. Acesta este un mit.

Copiii urăsc plictisul, copiii urăsc presiunea, comparațiile, evaluările care n-au sens și, mai ale, copiii urăsc lipsa de scop, lipsa de sens, lipsa răspunsului la întrebarea: de ce?

E foarte importantă asta! 

De ce învăț ceea ce învăț?”, a spus Urania Cremene.

Urania Cremene: „Unul dintre lucrurile pe care le poți face data viitoare, pentru ca al tău copil să nu urască școala”

Urania Cremene a oferit sfaturi practice, subliniind importanța de a avea un răspuns pregătit la întrebările copiilor legate de relevanța cunoștințelor învățate în școală. Expertul în parenting a evidențiat că este esențial să răspunzi la întrebările copilului cu privire la scopul și utilitatea materiilor învățate, chiar dacă acest răspuns nu este imediat disponibil.

Urania Cremene a subliniat că acest aspect este important pentru a cultiva o atitudine pozitivă față de învățare, chiar dacă nu întotdeauna se simt confortabil în mediul școlar.

„Așa că unul dintre lucrurile pe care le poți face data viitoare, pentru ca al tău copil să nu urască școala, este ca, atunci când întreabă, de exemplu: `la ce-mi trebuie tabelul lui Mendeleev? De ce-l învăț?` să ai un răspuns pregătit la această întrebare și toate `de ce-urile`, întrebările copilului tău, legate de scopul pentru care învață ceea ce învață.

Pregătește-ți un răspuns, chiar dacă acum nu-l ai. 

Poți să înveți despre toate lucrurile astea în așa fel încât copilul tău să iubească învățarea, chiar dacă nu întotdeauna iubește școala.

Știi, sunt două lucruri foarte diferite”, a conchis experta în parenting. 

@uraniacremene

Învățăm din primele clipe ale vieții. Bebelușii învață cu drag, preșcolarii învață cu bucurie și joacă, însă când vine vorba de școală, lucrurile nu mai sunt la fel. Sau cel puțin așa pare atunci când, din postura de părinte, te confrunți cu amânările și negocierile legate de teme, de memorat poezia sau de terminat proiectul la biologie. Și uite așa tragi concluzia că al tău copil urăște școala. Dar chiar așa o fi? Vezi în video ce cred eu despre „De ce urăsc copiii școala”. #UraniaCremene #AllAboutParenting #deceurasccopiiscoala #scoala

♬ sunet original - Urania Cremene



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel