Descoperă 7 dintre cele mai cunoscute leacuri ale bunicii, eficiente pentru copii
Data publicării:
Multe dintre remediile bunicii pe care le cunoaștem sunt practici foarte străvechi  care provin din generațiile anterioare și se bazează pe fapte nedemonstrate științific. Astăzi, aceste leacuri sunt cunoscute sub numele de ”remedii naturiste”. Haideți să descoperim mai multe despre aceste remedii. Cine știe, poate vreodată vă vor fi utile.

Este uşor să le dăm uitării cu atâtea medicamente la îndemână, însă aceste remedii sunt și ele eficiente deoarece izvorăsc din experienţa şi cunoştinţele bunicilor noştri, cei care ştiu cel mai bine tainele plantelor şi cele mai surprinzătoare leacuri pentru răceală, dureri şi alte probleme de sănătate.

Cele mai bune remedii ale bunicii

1) Colici sau dureri abdominale

Remediul natural:  Mușețelul

Mușețelul calmează și relaxează spasmele intestinale și organismul, în general. Componentele chimice prezente în mușețel au același efect asupra creierului ca un sedativ ușor, însă nu provoacă efecte secundare. Lăsați mușețelul la infuzat timp de 5 minute și apoi lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

Unul dintre marile avantaje ale acestui remediu este că foarte puțini copii sunt alergici la această plantă și nu riscă să fie otrăviți de ea.

2) Niveluri ridicate de glucoză din sânge

Remediul natural: Scorțișoara

Scorțișoara are o componentă activă care acționează direct asupra celulelor care controlează nivelul de glucoză. O modalitate corectă de utilizare este reducerea cantității de zahăr care se adaugă la preparatele zilnice și înlocuirea excesului cu puțină scorțișoară.

Acest remediu poate fi eficient pentru copiii și adulții care suferă de diabet. Este un bun complement pentru obiceiurile alimentare sănătoase și pentru cei care fac activitate fizică.

3) Reflux

Remediul:  Guma de mestecat

Mișcarea de mestecat stimulează fluxul de salivă, care neutralizează acizii prezenți în stomac și îi face pe copii să înghită mai frecvent. Acest lucru permite alimentelor să se deplaseze în mod adecvat prin tractul intestinal, reducând posibilitatea de a suferi de reflux.

Guma de mestecat fără zahăr ajută la reducerea nivelului de acid din stomac și nu este periculoasă pentru copiii cu vârsta de 4 ani și peste. 

4) Arsuri cauzate de soare

Remediul natural:  Aloe Vera

Aloe Vera este unul dintre remediile bunicii pe care le poți folosi de multe ori, unul dintre acestea fiind atunci când trebuie să ameliorezi o arsura cauzată de soare. Compușii prezenți în aloe împrospătează pielea și o ajută să se vindece în mod natural.

Datorită utilizării acestei plante, fluxul de sânge oxigenat direcționat către vasele pielii este îmbunătățit.

Aloe poate fi folosit si ca hidratant si pentru a accelera vindecarea oricarui tip de rana. Unul dintre marile sale avantaje este că nu are efecte secundare sau provoacă reacții alergice. 

2. -imagine fara descriere- (pexels-barbara-olsen-7880603_18010800.jpg)

Foto: Barbara Olsen/ Pexels

5) Disconfort la stomac

Remediul natural: Ghimbirul 

Ghimbirul are proprietăți antispastice care scad contracțiile mușchilor stomacului care provoacă simptome precum greața.

Este un remediu excelent pentru durerile de stomac și problemele ușoare ale sistemului digestiv.

Oferă-i copilului tău ceai de ghimbir îndulcit cu miere (îl poți servi fie rece, fie cald) și 30 de minute mai târziu se va simți mult mai bine. Puteți folosi rădăcina naturală sau sub formă de pulbere.

6) Alergii nazale

Remediul natural: Mărul

Componentele găsite în acest fruct inhibă eliberarea de histamine, agenți alergici care cresc producția de mucus, provocând strănut și ochi roșii. O modalitate bună de a combate alergiile nazale înainte ca acestea să apară este să includeți mere și pere în dieta copiilor dumneavoastră.

Alte alimente utile în acest scop sunt afinele, zmeura și ceapa. Concentrația lor mare de antioxidanți le face elemente cheie pentru alimentația copiilor tăi și pentru prevenirea bolilor de acest tip.

7) Diaree

Remediul natural: Probioticele

Probioticele sunt bacterii sănătoase care sunt prezente în iaurt, alimente din soia și unele suplimente. Atunci când organismul are bacterii care provoacă diaree, probioticele le luptă prin reducerea concentrației lor în sistemul digestiv prin echilibrarea prezenței bacteriilor sănătoase. Tulburarea este mai blândă datorită probioticelor. 

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!”

pixel