Despre autocondamnare în maternitate și paternitate: de ce este esențială pentru a fi părinți mai buni
Data publicării:
Renumita coach executivă și promotoare a bunăstării, Silvia Escribano, a scris cartea „Bunăstarea egoistă”, un ghid din care se pot extrage sfaturi și învățăminte foarte valoroase pentru creșterea copiilor.

 De exemplu, cum să încurajezi autocontrolul și disciplina în copii de la o vârstă fragedă.

În lucrare, care este colaborativă — participând mai multe autoare experte în psihologie și coaching sub conducerea lui Escribano — sunt abordate probleme esențiale care pot fi extrapolate perfect în maternitate și paternitate.

Printre altele, problema despre care discutăm în aceste rânduri: de ce compasiunea este esențială pentru a fi părinți mai buni. 

Citește și Părinții tăi au făcut o treabă grozavă dacă spui des aceste 11 afirmații: Secretul pentru o iubire de sine autentică și o încredere în sine durabilă

Silvia Escribano susține în paginile cărții „Bunăstarea egoistă” că „obținerea fericirii și bunăstării depinde de tine”, potrivit Serpadres.

Pentru acest lucru, adaugă ea, a avut la dispoziție „trei instrumente minunate care sunt voința, atenția deplină și reglarea emoțională, piloni cheie care explorează modul în care creierul uman generează, percepe și experimentează fericirea”.

Escribano subliniază factorii care au cel mai mare impact asupra obținerii fericirii: personalitatea, obiectivele, punctele forte, cultura și sursa de nefericire.

„Acestea cer de la noi un autocunoaștere clară și o gestionare adecvată a emoțiilor”, precizează expertul.

Și în acest context, autoarea cărții citează numele Sonjei Lyubomirsky, doctor în psihologie socială și a personalității la Universitatea Stanford, profesoară de psihologie la Universitatea din California în Riverside și autoare a cărților „Știința fericirii”, în care propune ceea ce Silvia Escribano numește „formula fericirii”.”

În teoria sa, Lyubomirsky subliniază mai multe strategii; printre ele, amabilitatea și compasiunea.

Studiile sale, susține Silvia Escribano, „au demonstrat că a fi generoși și atenți cu ceilalți doar o singură zi pe săptămână i-a făcut fericiți pe cei care au practicat acest comportament”.

Iar aceste aceleași calități, amabilitatea și compasiunea, pot fi aplicate asupra propriei persoane, pentru ca apoi să se reflecte asupra celor din jur, inclusiv asupra copiilor.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

La ce vârstă recunoaște bebelușul bunicii?

În funcție de frecvența vizitelor lor, un bebeluș va...



Cele mai noi articole

La ce vârstă recunoaște bebelușul bunicii?

În funcție de frecvența vizitelor lor, un bebeluș va...

Ce vacanțe mai au elevii în 2025

Elevii s-au întors în sălile de clasă, astăzi, 8 ianuarie, pregătiți pentru...


Top citite
Acest nume de fată de origine greacă va fi unul dintre cele mai alese în 2025 / FOTO: Freepik.com@freepic.diller

Acest nume de fată de origine greacă va fi unul dintre cele mai alese în 2025

Daniel David, despre ce materii noi ar trebui introduse în școli: „Mi se pare o greșeală toată atitudinea din ultimii ani! Hai să predăm un pic altfel” / FOTO: freepik.com @oksix

Daniel David, despre ce materii noi ar trebui introduse în școli: „Mi se pare o greșeală toată atitudinea din ultimii ani! Hai să predăm un pic altfel”

De la cine moștenește copilul succesul educațional? Un studiu de amploare al UCL, efectuat pe 40.000 de perechi de părinți și copii, și-a prezentat concluziile / FOTO: freepik.com @syda_productions

De la cine moștenește copilul succesul educațional? Un studiu de amploare al UCL, efectuat pe 40.000 de perechi de părinți-copii, și-a prezentat concluziile

Activitatea pentru copii care este bună pentru creier! Un studiu a demonstrat că doar 20 de minute pe zi poate induce o stare de calm ore întregi / FOTO: freepik.com @EyeEm

Activitatea pentru copii care este bună pentru creier! Un studiu a demonstrat că doar 20 de minute pe zi poate induce o stare de calm ore întregi

pixel