Director de liceu din România: Am devenit milionar în euro! Da, din învățământ, să știți că se poate! (VIDEO)
Data publicării:
Averea domnului Harabagiu, directorul unui liceu tehnologic: „Am devenit milionar în euro. Da, din învățământ, să știți că se poate! ”

Liceul Tehnologic Cuza din Buzău, cunoscut anterior ca liceu industrial, a devenit un model de succes în învățământul profesional din România, reușind să atragă mai mulți elevi decât școlile teoretice.

Acest rezultat de excepție se datorează viziunii și dedicării lui Harabagiu, directorul adjunct al instituției, care a transformat școala într-un loc unde elevii pot dobândi cunoștințe practice, esențiale pentru piața muncii.

În mod inedit, domnul Harabagiu, recent premiat ca fiind Directorul Anului pentru Inovare, la Gala AVE (Asociația pentru Valori în Educație), în ciuda unui mediu educațional cu bugete adesea limitate, spune că a „devenit milionar în euro”, explicând că averea sa nu constă în bunuri personale, ci în sumele investite în formarea profesională a elevilor.

După cum afirmă: „Banii mei sunt de fapt banii elevilor”, o metaforă prin care subliniază importanța fondurilor europene obținute pentru dezvoltarea stagiarilor.

Harabagiu: ”Se poate... O să vă explic imediat”

„Am devenit milionar în euro. Da, din învățământ, să știți că se poate! Dar, spre deosebire de alți milionari, eu nu-mi țin averea altundeva decât în școală și în buzunarele elevilor. Recunosc, am pus și 500.000 deoparte în bănci. În băncile școlare, în care învață elevii.

Banii mei sunt de fapt banii elevilor. O să vă explic imediat. În ultimii ani am dus sute de elevi la stagii de pregătire practică în Portugalia, având toate costurile asigurate, plus câte 900 de euro de elev banii lui de buzunar.

Așa am ajuns la aproape 3 milioane de euro. Elevii aveau o singură obligație: să se țină de practică, cei de la tinichigerie în atelierul auto, cei de la cofetari în restaurante sau laboratoare, fiecare cu specializarea lui.

S-a dus vestea că la noi se face cu adevărat practică, că se învață cu adevărat o meserie, atât de departe, încât astăzi liceul tehnologic - pentru cei mai cu experiență cunoscut ca liceul industrial - este astăzi mai căutat decât cele teoretice.

Acum câțiva ani, elevii respinși la liceu ajungeau la profesională. Astăzi, elevii respinși la profesionala noastră ajung la liceu.

Ideea de la care am pornit a fost să oferim societății ceea ce are nevoie, pentru că nu putem să producem mingi când piața cere rachete de tenis.

Nu am avut altă inovație decât bunul simț de a oferi României ceea ce are nevoie în schimbul banilor pe care ni-i dă pentru educație”, a spus directorul liceului conform Republica.ro.

Un model de urmat în educația românească

Domnul Harabagiu și echipa sa demonstrează că educația poate deveni un pilon de dezvoltare socială și economică, iar resursele financiare bine administrate și investițiile în elevi aduc beneficii întregii comunități.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare

Află câți copii are cea mai mare familie din lume!

Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...



Cele mai noi articole

Ce este necesar pentru o dezvoltare emoțională sănătoasă?

Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...


Top citite
Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie” / FOTO: freepik.com @senivpetro

Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie"

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică / FOTO: freepik.com @prostooleh

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență / FOTO: freepik.com @senivpetro

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

pixel