Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”
Un aspect pozitiv al dormitului cu pisica este posibilul efect asupra bioritmului. După unii experți, contactul cu pisica reduce problemele de insomnie și este relaxant pentru cei care suferă de anxietate și atacuri de panică.
Mulți oameni spun că dormitul cu pisica lor le oferă liniște și liniște și acest lucru este cu siguranță bun la nivel psihologic! Greutatea și căldura pisicii în pat, poate pe picioare, și zgomotul toarcerii acesteia sunt capabile, după punctul de vedere al unor experți, să insufle calm și liniște, îmbunătățind starea de spirit și contribuind la binele psihofizic.
Torsul pisicilor este un zgomot surd, foarte, foarte silențios. În limbajul felin, ele indică fără echivoc că pisica este fericită și în deplină bunăstare; de fapt este sunetul tipic de când primește mângâieri sau vede o mâncare pe care o iubește atât de mult, uneori pisicile toarcă chiar dacă sunt în compania altor prieteni pisici.
A ține o pisică care toarce în poală este relaxantă și benefică, potrivit unor studii este chiar capabilă să reducă tensiunea arterială.
De asemenea, pisica adoră să se culce cu stăpânul său, probabil că are un sentiment de siguranță și protecție din contactul fizic mai ales în caz de furtuni sau situații îngrijorătoare din punct de vedere psihologic pentru micul animal speriat.
Dacă pisica trăiește și afară, în grădină, trebuie să fii mai atent și să te gândești de două ori înainte să accepți ca aceasta să se cuibărească lângă copilul tău.
Dacă alegi să dormi cu animalul tău de companie, iată care sunt aspectele de luat în considerare în ceea ce privește riscul de îmbolnăvire
Pisica care obișnuiește să doarmă în compania oamenilor, sub cuvertură, trebuie să fie într-o stare de sănătate excelentă și trebuie să primească toate vaccinările și profilaxia antiparazitară adecvată, deoarece puricii și căpușele pot cauza probleme grave de sănătate adulților și copiilor: borrelioza, rickettsioza, etc.
Paraziții (viermi rotunzi, anchilostomasi, tenia) sunt expulzați prin fecale și sunt transmisibili la om și, prin urmare, periculoși pentru sănătate.
Sfaturi posibile:
- spălați-vă bine mâinile după ce vă jucați cu pisicile;
- ține cutia de gunoi, bolurile pentru mâncare și apă departe de copii;
- vaccinați și verificați regulat sănătatea pisicilor (și a animalelor de companie în general) de către veterinar.
- boala zgârieturii pisicii
- toxoplasmoza
- pecingine
Boala zgârieturii pisicii se contractă după zgârierea cu unghiile pisicii (nu cu dinții), se prezintă cu febră și umflarea ganglionilor limfatici din apropierea locului zgârieturii și este cauzată de o bacterie Bartonella henselae. Apare la aproximativ 2 săptămâni de la zgârietură, uneori ganglionii limfatici pot deveni purulenți și pot crea fistule (canale mici care eliberează materialul purulent în exterior, prin piele). Tratamentul este cu antibiotice.
Toxoplasmoza este o boală foarte gravă dacă este contractată în timpul sarcinii deoarece poate cauza probleme fătului și nou-născutului.
Transmiterea are loc prin ingerarea ouălor acestui parazit, eliberate în mediu prin fecale, care pot contamina alimentele sau suprafețele. Din fericire, toxoplasmoza nu este periculoasă pentru copii, chiar și în acest caz singura armă este prevenirea:
- exclude carnea crudă din dieta pisicii tale,
- aruncați fecalele în fiecare zi și curățați cutia de gunoi cu grijă, folosind mănuși pentru a minimiza contactul cu ouăle parazitului în cauză.
Pecinginea (cauzată de o ciupercă) este o boală a pielii pisicii (care afectează mai ales cățelușii) care se poate transmite la om.
Încă o dată este important să prevenim acest lucru prin verificarea atentă a pielii pisicii (datorită prezenței zonelor în care părul este rar, având grijă de igiena lui și evitând (dacă este posibil) contactul cu pisicile fără stăpân și ducându-l în mod regulat la veterinar.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Febra este unul dintre cele mai frecvente simptome care...
Conjunctivita este o afecțiune...
Infecțiile urinare reprezintă...
Vitamina D este esențială...