10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
Dr. Google poate reprezenta o capcană. Sunt tot felul de forumuri sau grupuri de părinți în care toată lume își dă cu părerea despre cei mici. Numai că toate aceste sfaturi neavizate pot face mai mult rău decât bine.
Internetul a schimbat pentru totdeauna modul în care comunicăm unii cu alții și în care adunăm informații. Pacienții și publicul larg folosesc motoarele de căutare online pentru a căuta informații referitoare la propria sănătate, precum și la sănătatea prietenilor și rudelor.
Din nefericire, informațiile pe care le întâlnesc sunt adesea incorecte și potențial dăunătoare.
Dr. Tamara Roșu, medic pediatru, a explicat în exclusivitate pentru Părinți și Pitici la ce trebuie să fie atenți părinții atunci când caută informații pe Google.
”Doctor Google e literatură de zi. Unele lucruri nu sunt de luat în calcul, ci specialiștii trebuie consultați. Fiecare caz, fiecare copil are particularitatea lui, chiar dacă vorbim de aceeași boală.
În ziua de astăzi, există o tendință de telemedicină și este foarte bună, în anumite condiții, dar, în marea majoritate a cazurilor, consultul de specialitate este cel care decide atitudinea corectă.
Există aplicații specializate, cu personal abilitat, medici care se ocupă de cazuri. Sunt pediatri. Au un protocol de comunicare, au niște întrebări standard pe care apoi le particularizează în funcție de caz.
Cei care sunt în afara specialității și vorbesc din experiența proprie, nu sunt de luat în calcul”, declarat dr. Tamara Roșu, medic pediatru, în exclusivitate pentru Părinți și Pitici.
Orice boală poate afecta diferit un copil. Fiecare caz e unic, iar în cazul copiilor, trebuie prudență maximă.
”O boală simplă în Pediatrie, precum roșu în gât, poate fi diferită în funcție de copil. Fiecare copil poate să reacționeze altfel la germenul care a declanșat inflamația din gât.
Ține de imunitatea lui de moment, de mediu în care este sau de niște comorbidități. Ca atare, nu putem generaliza”, a mai concluzionat medicul pediatru, Tamara Roșu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...