Dr. Shefali, despre cele 7 minciuni pe care ni le spune societatea și pe care ni le spunem noi înșine
Data publicării:
Dr. Shefali a povestit pe larg la Parent Ed Festival, despre cele 7 minciuni pe care ni le spune societatea și pe care ni le spunem noi înșine. În care dintre ele te recunoști?

Dr Shefali Tsabary este o cunoscută autoare, oratoare și psihoterapeută americană, cu origini indiene, cunoscută în special pentru lucrările sale în domeniul dezvoltării personale și a parentingului conștient.

Shefali Tsabary s-a născut în India și a crescut în Statele Unite ale Americii. Ea a obținut un doctorat în Psihologie clinică de la Universitatea Columbia și a urmat și formare în terapia gestalt.

Citește și EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români: „Numai AȘA îți eliberezi copiii!

Principala contribuție a lui Shefali Tsabary se află în promovarea conceptului de parenting conștient, care implică o abordare non-autoritară și bazată pe prezență conștientă în relația părinte-copil.

În cadrul evenimentului ParentEd Fest, ea a vorbit despre cele 7 miciuni pe care ni le spune societatea și pe care ni le spunem noi înșine

Parenting-ul este despre copil. GREȘIT! Este despre părinte!

⁠Un părinte bun este un părinte iubitor. GREȘIT! Este un părinte conștient!

Parenting-ul este despre a crește copii fericiți. GREȘIT! Este despre a crește copii prezenți și autentici!

Parenting-ul este despre a crește copii de succes. GREȘIT! Este despre a crește copii prezenți și autentici!

Există copii buni și copii răi. GREȘIT! Există doar copii! 

Parenting-ul este despre control. GREȘIT! Este despre conexiune!

Parenting-ul este natural. GREȘIT! Parenting-ul conștient necesită muncă interioară și vindecare. Trebuie cultivat. Ar trebui să fie natural, dar, din păcate, nu este.

ParentEd Fest este cel mai important eveniment din România dedicat părinților și profesioniștilor din domeniul educației, psihologiei și altor specialități conexe care aduce laolaltă experți internaționali recunoscuți, specializați în domenii esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și bunăstarea familiei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel