Efectele dependenței digitale. „A încerca să credem că tehnologia se poate substitui oricărei forme de evoluție a minții umane, nu face decât să se întâmple ASTA”
Data publicării:
Coordonatorul Centrului Municipiului București de Asistență Psihopedagogică a fost invitatul lui Sorin Ivan în emisiunea de luni.

Profesorul Robert Florea a vorbit în cadrul emisiunii de la DC Edu despre efectele dependenței digitale.

“Problema este că cercetările în domeniul acesta arată în felul următor: că în condițiile în care noi nu suntem atenți cu proprii copii până în jurul vârstei de 16 ani în a încerca să diminuăm contactul lor din punct de vedere cerebral, neurocerebral cu tot ceea ce înseamnă zona digitalului, practic este o agresiune a minții lor.

Și știm foarte bine că până în jurul vârstei de 16 - 18 ani, ceea ce creierul asimilează rămâne ca structură cvazipermanentă dacă nu intervin niște abordări radicale în acest sens.

Intervențiile următoare devin foarte dificile. După aceea începem să discutăm despre o zonă clinică, despre sănătatea mintală. (...)

Problema este că noi nu ne putem nega propria natură. Noi suntem cinstiți într-un anume fel. A încerca cumva în acest moment să negăm din punct de vedere antropologic ceea ce suntem, e o mare eroare.

Și a încerca cumva să credem că tehnologia se poate substitui oricărei forme de evoluție a minții umane, nu ne va duce decât într-o mare capcană”, a explicat Robert Florea la Dc Edu.

Citește și Problemele, dificultățile și vulnerabilitățile elevilor. Profesorul Robert Florea: „Ca să rezolvi niște probleme trebuie să faci ASTA”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

pixel