Tineri elevi recompensați pentru succesul la olimpiadele internaționale
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Un incident între doi liceeni a fost catalogat drept bullying de Judecătoria Oradea, unde s-a decis aplicarea unor sancțiuni educative și plata unor despăgubiri morale de 25.000 de lei pentru agresor, ca urmare a comportamentului violent și repetat asupra colegului său.
În urma apelului, Curtea de Apel a redus aceste sancțiuni, diminuând suma despăgubirilor la 3.000 de lei și reducând durata supravegherii la două luni, conform hotărârilor judecătorești analizate de Edupedu.ro.
Incidentul, care a avut loc în 2022, a fost investigat timp de doi ani, perioadă în care cei doi elevi au absolvit liceul.
Sursa foto: freepik.com@freepik
Un martor din cadrul colegilor a relatat că victima nu a ripostat în fața loviturilor frecvente, iar plângerea inițială depusă la poliție a dus la deschiderea unui dosar penal pentru violență fizică.
Instanța a concluzionat că acțiunile agresorului reprezintă bullying, observându-se că acesta avea obiceiul de a-și intimida colegii, profitând de faptul că aceștia ezitau să riposteze de teama unor eventuale repercusiuni.
„În data de 05.05.2022, în jurul orei 09,30, în timp ce se aflau în sala de clasă de la Liceul Tehnologic, pe fondul unei discuţii contradictorii, a lovit în mai multe rânduri cu pumnul în zona feței pe persoana vătămată, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 4 – 5 zile de îngrijiri medicale.
Elevul, devenit ulterior inculpat, i-a adresat cuvinte jignitoare unui coleg. Acesta din urmă a ripostat verbal, iar agresorul a devenit violent. A lovit scaunul pe care stătea colegul său, iar când acesta s-a ridicat nervos și s-a îndreptat spre el, l-a lovit cu pumnul în față”, se arată în document.
Sursa foto: freepik.com@wavebreakmedia_micro
să plătească daune morale în valoare de 25.000 de leisă-i fie aplicată măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 5 luni, cu următoarele obligații:
să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională să se prezinte la Serviciul de probaţiune Bihor, la datele fixate de acesta.
să urmeze un program de consiliere psihologică cu o frecvenşă minimă de o dată/săptămână timp de 5 luni la Cabinetul şcolar, conform planului de intervenţie stabilit de către psihologul şcolar din cadrul Liceului Tehnologic, sau şcoala pe care o frecventează în prezent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Pe măsură ce temperaturile...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...
Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...
O țară a decis să suspende...