Elevii din clasele a IV-a încep Evaluarea Națională: Ce trebuie să știe părinții despre probe, corectare și importanța evaluărilor
Data publicării:
Elevii de clasa a IV-a din toată țara intră în febra testărilor naționale în perioada 20 – 22 mai. 

Conform calendarului oficial publicat de Ministerul Educației, marți, 20 mai, copiii vor susține proba de Limbă și comunicare – Limba română sau Limba română pentru minoritățile naționale.

Testările continuă pe 21 mai, cu proba de Matematică și științe ale naturii, iar în data de 22 mai, elevii care studiază în limbile minorităților naționale vor da și testul de Limba maternă.

CITEȘTE ȘI Urmează o schimbare în educație? Ministrul David vrea ca părintele să fie „contribuitor”, dar avertizează: „NU e profesor, nu-i director de școală și nu dă note!”

Clasa a VI-a intră în evaluare o săptămână mai târziu

Pentru elevii de clasa a VI-a, Evaluarea Națională începe pe 27 mai, cu testul la Limbă și comunicare (Limba română). Pe 28 mai, ei vor susține două probe: Matematică și științe ale naturii, urmată de Limba maternă, acolo unde este cazul.

SURSA FOTO: freepik.com @pixaflow

Cum se corectează testele și ce se întâmplă cu rezultatele

Evaluările sunt corectate intern, chiar în cadrul școlii unde învață elevii, iar profesorii au la dispoziție cel mult 7 zile pentru a finaliza procesul.

Un aspect important de știut: rezultatele nu sunt făcute publice, nu se afișează la avizier și nu se trec în catalog.

Totuși, dacă un elev dorește, acesta poate depune o cerere scrisă prin care să solicite transformarea punctajului în calificativ sau notă, care poate fi apoi trecută în catalog.

De ce sunt importante aceste evaluări?

Scopul acestor testări nu este clasificarea elevilor, ci identificarea nivelului real de cunoștințe, pentru a putea construi, acolo unde este nevoie, un plan de învățare personalizat.

Fiecare școală analizează rezultatele obținute, urmând să le folosească pentru a sprijini mai bine dezvoltarea academică a fiecărui copil.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Ne batem joc de jumătate dintre copiii din sistemul educațional”

Michelle Obama: „Strategia parentală nr. 1 folosită de mama mea pentru a crește copii încrezători. M-a pregătit în moduri pe care nu mi le-aș fi putut imagina”

„INCORECT!” Ministrul David contestă logica examenului de a VIII-a: „Nenatural într-un sistem obligatoriu! Nu decizi traiectoria unui copil după un examen pe două materii”

„Mi-am pierdut fiul de 16 ani din cauza fentanilului. Iată semnele de avertizare pe care le-am ratat”. O mamă terapeut strigă ce ar vrea să știe toți părinții

pixel