Elevii români se întorc cu patru medalii de la Olimpiada Balcanică de Informatică
Data actualizării:
Data publicării:
Elevii români au obținut trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică, care a avut loc între 20 și 26 septembrie, la Ohrid, în Macedonia de Nord.

„Echipa României se întoarce de la această ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Ohrid, Macedonia de Nord, cu rezultate remarcabile. Toți membrii lotului național au urcat pe podium, într-o competiție ce a reunit 65 de elevi din 15 țări,” a anunțat miercuri Ministerul Educației, potrivit Agerpres.

Medaliile de argint au fost câștigate de Andrei Boacă de la Colegiul Național "Emil Racoviță" Iași, Rareș-Andrei Neculau de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" Galați și Alexandru Gheorghieș de la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iași. Cristian Luchian, elev la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, a obținut o medalie de bronz.

Echipa României a fost condusă de profesorul Adrian Panaete de la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) și membru al Comitetului Internațional al Olimpiadei, alături de Liviu-Mihai Silion, student la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și membru SEPI.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

7 obiceiuri matinale care au beneficii dovedite pentru copii

Diminețile pot fi adesea o perioadă de agitație pentru...


Top citite

Lucrurile pe care psihologii îi roagă pe părinți și bunici să NU le mai facă. Ce efecte au asupra copiilor

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

Lucruri pe care copiii adulți le resimt în tăcere față de părinții lor, dar rareori le spun cu voce tare

„80% din ce faci azi ca părinte vine din primii tăi 7 ani de viață!” De ce e periculos să ignori copilul care ai fost. Andrada Faina: „Asta vreau să subliniez aici!” / VIDEO

pixel