Este normal ca bebelușul să se miște mult în burtica mamei?
Data publicării:
Una dintre cele mai mari griji ale femeilor însărcinate este că bebelușul lor lovește, se mișcă și chiar sughiță în burtă. În realitate, inactivitatea bruscă a micuțului ar putea fi îngrijorătoare, mișcările sunt doar un semn al faptului că este bine și este în creștere.

În burtă micuțul nu este un chiriaș tăcut, știe foarte bine cum și când să se facă auzit. Loviturile, mișcările bruște, chiar și sughițurile vor fi perfect perceptibile, zi și noapte, de către viitoarea mamă.

Mișcările bebelușului nu sunt deloc de îngrijorare, dimpotrivă, sunt modul lui de a ne spune că este bine și în creștere. Important este să înveți să le recunoști și, de asemenea, să le monitorizezi, pentru că mai mult decât prea multe mișcări, momentele bruște și lungi de liniște te pot îngrijora.

Dacă copilul se mișcă prea mult

Aceasta este o preocupare foarte des întâlnită. „După părerea mea se mișcă prea mult, ar trebui să fiu îngrijorată? " Absolut nu. Un bebeluș care se mișcă mult în burtica mamei este pur și simplu o creatură care crește.

Mișcările îl ajută să întărească oasele și mușchii, sau să se pună în poziția corectă pentru naștere. Deci nu trebuie să vă faceți griji. De asemenea, circulă multe credințe despre bebeluși foarte vioi în burtă, adică vor fi foarte inteligenți, foarte vorbăreți sau se vor naște devreme, povești foarte drăguțe dar care nu sunt altceva decât mituri false.

Pe măsură ce săptămânile de sarcină progresează, bebelușii își vor crește puterea și greutatea, simțindu-se din ce în ce mai înghesuiți în burtă.

Cum se simt bebelușii în burtă?

Bebelușii se mișcă diferit în funcție de săptămâna de gestație, este important să le monitorizezi mișcările pentru a înțelege dacă sunt bine.

Bebelușii încep să-și facă simțită prezența între a 16-a și a 17-a săptămână de sarcină. Mișcările sunt ușoare, sunt definite ca pâlpâiri și viitoarea mamă le confundă adesea cu mișcările intestinale.


Între a 18-a și a 20-a săptămână, mișcările bebelușului se disting clar în burtă. Între a 26-a și a 30-a săptămână de sarcină, lichidul amniotic din burtă scade, în pregătirea pentru naștere, așa că este foarte normal să simțim mișcări mult mai bruște venite de la micuțul nostru.

Între săptămânile 30 și 35 bebelușul este din ce în ce mai mare, este înghesuit în burtă, așa că mișcările îi vor fi încetinite, pentru că are mai puțin spațiu. Încetul cu încetul se întoarce cu susul în jos pentru a se pregăti pentru naștere.


Dacă nu simți nicio mișcare?

Dacă ne-am obișnuit acum cu dansul ritmic pe care copilul nostru îl face în burtă și dintr-o dată nu îl mai simțim, putem face asta:

- Atingem burta încercând să stimulăm copilul
- Să schimbăm pozițiile dacă stăm întinși
- Bem sau mâncăm ceva dulce: vârfurile glicemice trezesc copilul și îl fac să se miște
- Punem niște muzică
- Facem niște mișcări fizice

În general, ar trebui să simțim că cel mic se mișcă de cel puțin zece ori în 12 ore, cu pumni, lovituri sau mișcări de orice fel. Dacă nu este cazul, putem să ne contactăm moașa sau ginecologul sau să mergem la urgențe, pentru a putea monitoriza cum se simte cel mic.

---------------------------------------------------------------------------

Cu mare bucurie vă anunțăm că am lansat canalul nostru de WhatsApp, ParintisiPitici.ro!

Suntem aici pentru a vă oferi informații exacte și practice, menite să vă ajute în minunata aventură a creșterii copiilor. Abonați-vă acum pentru a primi sfaturi utile, idei creative și răspunsuri la întrebările voastre de părinte.

Haideți să învățăm și să creștem împreună!

Urmăriți canalul Parinți și Pitici pe WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029Va8DkdgADTONrCn9kA34



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: bebelusi  lichid amniotic  miscare  sarcina 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel