Experții au descoperit desenul animat perfect! Este deja un fenomen global
Data publicării:
Dacă ar fi să alegi doar un desen animat, acesta ar fi! A devenit un fenomen global și pare să îndeplinească toate criteriile potrivite. Trebuie să-l savurezi cu moderație, desigur!

În 2023, Bluey a fost unul dintre cele mai vizionate programe, fiind considerat de mai mulți experți drept desenul perfect.

Redwane Telha, jurnalist la France Inter, a explicat recent într-o rubrică de ce familia de câini din Australia i s-a părut ideală pentru acest program.

Un succes global, Bluey a fost creat în 2018 în Australia

Dacă nu ați avut ocazia să întâlniți încă acest mic câine albastru și familia sa pe ecranele voastre, iată ce vă putem spune despre ei: Bluey, Bingo și părinții lor sunt câini care locuiesc într-o zonă rezidențială drăguță.

Cei doi căței mici se distrează foarte mult, sunt extrem de creativi și aventuroși, iar părinții lor, Bandit și Chili, sunt simbolul unei parentalități pozitive.

Bluey este un desen animat accesibil pentru copiii de la 4 ani, dar care nu te vei plictisi, indiferent de vârstă, ceea ce este cu totul remarcabil!

Există mai multe niveluri care permit copiilor mai mari și părinților să reacționeze în mod adecvat.

Acest program debutează cu o introducere destul de plăcută și o muzică îmbietoare, care contrastează cu culorile și sunetele intense ale PAW Patrol și ale altor programe similare. 

O întruchipare virtuoasă a vremurilor noastre

Oamenii din Bluey sunt o întruchipare virtuoasă a vremurilor noastre: nu mai există stereotipuri precum roz pentru fete și albastru pentru băieți - Bluey este albastru - și nici tați blocați în fotolii.

„Așa cum se întâmplă adesea în aceste tipuri de desene animate, creatorul Joe Brumm a folosit antropomorfismul pentru a captiva atenția copiilor. O familie sănătoasă și echilibrată, în care jocurile și creativitatea sunt încurajate”, explică Redwane Tehla.

Ce îi va face pe părinți să se identifice în 2024?

„Sunt părinți hotărâți, moderni: mama lucrează mai mult decât tatăl. Tatăl își va pune întotdeauna familia pe primul loc. Și îndrăznește chiar să își arate sensibilitatea profundă”, adaugă jurnalistul de la France Inter.

Tatăl lui Bluey a devenit modelul unui tată bun în multe țări!

Acest desen animat este recomandat și de specialiștii în dezvoltarea timpurie a copiilor: animația 2D este mult mai puțin solicitantă pentru ochii celor mici decât cea 3D, iar temele abordate îl fac o referință în ceea ce privește parentingul pozitiv și atent.

Un desen animat potrivit pentru a fi împărtășit cu familia

Bluey a fost conceput pentru a atrage toate vârstele și tocmai acest lucru este cheia în stabilirea unei utilizări controlate și inteligente a ecranelor într-o casă.

Dialogurile și temele episoadelor Bluey permit părinților să urmărească împreună cu copiii lor fără să se plictisească și să discute ulterior subiectele abordate.

Este unul dintre puținele desene animate care explorează deschis profilurile neuroatipice: Jack, un prieten al lui Bluey, are ADHD (tulburare de deficit de atenție cu hiperactivitate), subiect abordat în mai multe episoade.

Acest program provoacă la gândire atât copiii, cât și părinții, care descoperă că o metodă modernă de parenting este posibilă în orice împrejurare.

Tatăl, Bandit, de exemplu, dansează în coada de la supermarket pentru a amuza fiicele sau le lasă să se machieze. El a devenit deja un personaj în SUA, la fel ca personajele din The Simpsons.

Dacă trebuie să alegeți un singur desen animat pentru a viziona cu familia dvs., experții vă sugerează să alegeți un episod din Bluey, păstrând în același timp o vigilență pentru un consum echilibrat de ecran!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Noi reguli pentru bursele școlare

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de azi Proiectul de OUG pentru...


Top citite
Câți elevi au lipsit la prima probă de la Evaluarea Națională/ FOTO: freepik.com @freepik

„Am învățat, dar la examen nu am mai știut nimic!” Ce se întâmplă atunci când creierul copilului nu mai funcționează de la „emoții”? Diana Todeancă, explicații / VIDEO

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

5 reguli care cresc stima de sine la preșcolari (0-6 ani)

Fotografie de la Monstera Production/ Pexels

Copii de opoziție, 4 reguli de aur pentru a-i „gestiona” acasă

Cum ar trebui să reacționăm când copiii greșesc. Cei mici pot învăța ASTA din eșec / FOTO: freepik.com

Cum ar trebui să reacționăm când copiii greșesc. Cei mici pot învăța ASTA din eșec

pixel