10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi
Formula elaborată de Dr. Schaedel ia în considerare ceasurile corporale ale copiilor și oferă o secvență corectă a factorilor importanți precum producția de energie, stimularea mentală, nutriție și timpul de nefuncționare.
Citește și Diagrama somnului: Cât de mult ar trebui să doarmă un bebeluș sau un copil?
SURSA FOTO: freepik.com @perezfotografia
Conform expertului în somn, există o formulă perfectă pentru o zi plină de distracție și energie, care să faciliteze momentul culcării copiilor: „Lumină naturală + Activitate fizică + Prânz + Stimulare mentală + Jocuri de grup + Film + Comunicare”. Orele și activitățile sugerate sunt fundamentale pentru gestionarea ceasurilor corporale și a nivelurilor de energie, informează Mirror.
Dimineața, la ora 9:00, expunerea la lumină naturală și activitățile în aer liber vor regla ceasurile corporale ale copiilor și vor reduce producția de melatonină, cunoscută și ca „hormonul somnului”.
La ora 10:30, este recomandată o activitate cu energie ridicată, pentru a crește „presiunea de somn”. Cu cât copiii sunt mai activi până la sfârșitul zilei, cu atât vor avea șanse mai mari să adoarmă ușor.
La prânz, în jurul orei 12:00, un prânz echilibrat cu proteine, carbohidrați și fructe/legume va asigura copiilor un nivel constant de energie pentru activitățile fizice și mentale.
La ora 13:30, este important să le stimulăm creierul prin activități mentale.
Interacțiunea socială la ora 14:00 poate ajuta la reducerea anxietății și a stresului, oferindu-le copiilor o stare de bine și fericire.
La ora 15:00, o activitate relaxantă precum un film într-o sală de cinema poate pregăti terenul pentru apropierea momentului culcării.
Pe drumul către casă, la ora 17:00, conversația cu copiii despre ziua petrecută îi va menține treji și conectați.
La ora 18:00, cina bogată în proteine și săracă în carbohidrați și zahăr este ideală pentru a asigura un somn odihnitor.
O baie fierbinte în jurul orei 19:00 va ajuta la scăderea temperaturii corpului, pregătindu-i pentru somn.
La ora 20:00, momentul culcării a sosit, iar speranța este că micuții vor adormi ușor și vor avea parte de un somn odihnitor pentru a se simți proaspeți și revigorați în ziua următoare.
Potrivit Dr. Maja Schaedel, planificarea unei zile pentru copii ar trebui să aibă în vedere un echilibru între activități și momentele de odihnă. O zi plină de distracție și aventură, dar lipsită de timp pentru odihnă și interacțiuni sociale, poate duce la epuizare, copii iritabili și părinți obosiți la finalul zilei.
Vezi și De ce copilul se trezește atât de devreme în weekend? Explicația pentru acest comportament matinal
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...