Explicați-le copiilor: A avea un comportament rău nu înseamnă că ai caracter
Data publicării:
În acest articol vom încerca să depășim ideea profund înrădăcinată că a-ți pierde cumpătul sau a răspunde rău oamenilor înseamnă a avea caracter. Vom descoperi diferențele dintre a avea un caracter rău și a avea un caracter puternic (și vom înțelege de ce nu sunt sinonime).

De câte ori, în fața unei crize de furie sau a unui răspuns urât din partea unui copil (sau a unui tânăr), i-am auzit părinții sau rudele spunând: „Are caracter tare!”.

Ei bine, trebuie să începem să înțelegem că a avea un caracter rău nu înseamnă a avea caracter și nici măcar a avea un caracter puternic. Nu există motive sau motive pentru care cineva ar trebui să fie mândru că are un temperament prost.

Să definim ce este caracterul și ce înseamnă să ai un caracter rău

Prin caracter înțelegem ansamblul de trăsături și calități care definesc personalitatea unui individ și care îl fac să se distingă de ceilalți. Caracterul modelează personalitatea unui individ și modul în care el sau ea reacționează și se relaționează cu ceilalți.

Dimpotrivă, temperamentul prost are de-a face cu atitudinile sau predispozițiile unei persoane de a se enerva rapid fără niciun motiv aparent. Este legat de o stare mentală negativă, și uneori agresivă, a acelor oameni care pretind că au un caracter puternic. Mai mult, putem asocia starea proastă cu oamenii intransigenți, cei care nu ascultă, care nu acceptă sfaturi sau care își pierd rapid răbdarea.

Toți avem un caracter. Adică toți oamenii au un caracter, sau mai bine zis, un tip de caracter, dar nu toți au un caracter rău. Aceasta înseamnă că a avea un caracter rău nu este sinonim cu a avea un caracter puternic, ci este pur și simplu o trăsătură distinctivă în comparație cu ceilalți. Putem spune că este o caracteristică a caracterului și personalității unui individ.

A avea un temperament prost și a avea caracter: să nu confundăm termenii

Sunt oameni care se mândresc cu proastele maniere și cu felul lor de a răspunde, care cred că datorită autorității lor restul lumii trebuie să tolereze orice spun. În plus, sunt cei care au puțin tact și nu au empatie pentru ceilalți...

2. Fotografie... (pexels-moh-adbelghaffar-783941-1_17504900.jpg)

Fotografie de la Mohamed Abdelghaffar/ Pexels

Toți acești oameni ar trebui să știe că caracterul lor prost nu este justificat de faptul că au un caracter puternic. De asemenea, acest lucru nu le permite să se simtă puternici . Ar trebui să știe, pur și simplu, că au un caracter neplăcut și că nu este nimic bun sau special în asta.

Mai mult, dacă ar fi să consultăm psihologi, ei ar spune că o persoană care nu știe să se stăpânească nu numai că nu are prea mult caracter, dar probabil are probleme în ceea ce privește caracterul său.

Dimpotrivă, o persoană care are un caracter puternic este capabil să se stăpânească și își pierde cumpătul doar din motive justificate. În plus, știe să se comporte cu oamenii, să vorbească și să abordeze situațiile cu politețe, respect și afecțiune.

Dezvoltați caracterul copilului dvs

Astăzi este foarte la modă să atragi atenția cu orice preț. Unii părinți, așadar, sunt mândri de copiii lor atunci când își evidențiază caracterul prost deoarece cred că acest lucru denotă prezența unui caracter puternic. În realitate, cu această atitudine, ei nu fac nici un favor copiilor și educației lor.

Hrănirea temperamentului prost al copiilor poate avea efecte negative asupra dezvoltării și personalității acestora. Dimpotrivă, este important ca copiii și tinerii să dezvolte un caracter bun.

Un personaj drept, critic și rațional, care știe să controleze emoțiile și care este obiectiv, tolerant și empatic. Un astfel de personaj le va permite să se diferențieze de ceilalți în diverse domenii și să-și atingă obiectivele.

Cei cu un caracter puternic nu se enervează ușor și au multe resurse pentru a rezolva situații și a interacționa cu oamenii.

Cei cu temperament prost nu au altă soluție decât să se pună în centrul atenției. În plus, a avea un caracter puternic este o sarcină dificilă, deoarece este mai ușor să strigi și să răspunzi rău oamenilor; toată lumea poate face asta...



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel