Fă-ți fiica să aibă încredere în tine înainte de a fi prea târziu: Sfaturi pentru mamele de fete
Data actualizării:
Data publicării:
Relația cu fiica ta este cel mai frumos și complex lucru pe care îl vei experimenta în viața ta. Aflați cum să întăriți această legătură.

Să-ți faci fiica ta să aibă încredere în tine nu este deloc ușor, mai ales în anumite momente de creștere, când lumea ei este mai complicată. Dar doar pentru că este dificil nu înseamnă că este imposibil.

Formarea unei relații bune cu fiica ta este cu adevărat posibilă, trebuie doar să te bazezi pe câteva măsuri de precauție și decizii care îți vor da rezultate bune. Pentru a crea un nivel bun de încredere, poate fi util să urmați sfaturile pe care urmează să vi le oferim.

Fă-ți fiica ta să aibă încredere în tine: sfaturi

Pe măsură ce anii trec și se produce schimbarea generațională, încrederea pe care copiii o pot acorda părinților lor este de o importanță vitală. Faptul că copilul tău îți spune lucruri este o demonstrație cu adevărat importantă a cât de multă încredere are în tine. Datorită acestor sfaturi, îți vei îmbunătăți relația cu ea:

1. Ascultă-l ori de câte ori poți. Dedică-i ceva timp, petrece câteva clipe cu ea astfel încât să te perceapă ca pe o prietenă în care se poate încrede.

2. Dă întotdeauna valoare lucrurilor care o interesează. Gusturilor ei, activităților cărora se dedică, ceea ce contează cu adevărat pentru ea. Petrece cât mai mult timp în compania ei; astfel vei întări legătura.

3. Întrebați-o cum se simte. Fă-o să realizeze că îți pasă de starea ei de spirit și de ceea ce simte. Deși s-ar putea să nu-ți spună uneori tot ceea ce se întâmplă sau simte, oferă-i puțin sprijin pentru a-și găsi motivația pentru a continua.

4. Respectă-i intimitatea. Chiar dacă s-ar putea să vină la tine să-ți spună ce mai face, nu poți să abuzezi prea mult. De fapt, este, de asemenea, important să-i lași spațiul și timpul necesar pentru ea însăși.

5. Fii mereu acolo când are nevoie de tine. Dacă există un lucru la care țin în mod deosebit copii lor, este faptul că părinții lor sunt acolo atunci când au nevoie de ei. Acest lucru, pe lângă întărirea legăturii, îi împinge să ne vadă ca fiind cel mai puternic punct de referință al lor.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-35024-4_71865200.jpg)

Fotografie de la Pixabay/Pexels

6. Fă-o să-și exprime părerile pe o temă serioasă. Copiii apreciază faptul că părinții lor țin cont de opiniile lor. Dacă încerci să rezolvi o problemă serioasă, cere-i și ei părerea. Va simți că punctul ei de vedere este, de asemenea, important pentru tine.

7. Fă primul pas către stabilirea unei relații bazate pe încredere. Fiicelor le este foarte des frică să se apropie de mama lor: ne văd ca pe o figură cu autoritate care le-ar putea judeca. Abordează-ți fiica încet și arată-i că poate avea deplină încredere în tine.

8. Arată-i că și tu ai încredere în ea. Asigurați-vă că își dă seama că aveți încredere în ea; acest pas va ușura comunicarea cu dvs.

Importanța încrederii între tine și fiica ta

Un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății a evidențiat că lipsa de încredere între părinți și copii crește șansele apariției unor situații riscante în perioada adolescenței. Tocmai din acest motiv este foarte important să lucrăm la relația cu copiii noștri de când sunt mici.

Când copiii au o relație bună cu părinții lor, ei tind să fie mai puțin agresivi și șansele de a consuma substanțe precum alcool și droguri sunt reduse.

 Cu cât o fiică are mai multă încredere în mama ei, cu atât va fi mai greu ca legătura lor să se rupă atunci când va fi femeie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

Gândirea distorsionată: Cum să schimbi gândurile negative

Gândirea distorsionată este o tendință comună a minții...



Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

pixel