Fără reguli și fără școală! Povestea unei familii cu șapte copii, care a ales un stil parental permisiv, dus la extrem
Data publicării:
Știm cu toții cât de important este ca cei mici să aibă reguli și rutine pentru a se dezvolta armonios. Este esențial să înțeleagă ce se întâmplă atunci când nu respectă o regulă și că viața are consecințe, fie ele pozitive sau negative, în funcție de comportamentul lor. Părinții diferă între ei, iar fiecare familie este o lume aparte.

Unii părinți sunt mai fermi și autoritari, alții mai flexibili, dar care reușesc totuși să impună reguli și limite, și există și părinți permisivi. În cazul acestora din urmă, copiii nu au reguli, deoarece părinții preferă să-i lase să descopere singuri, considerând că vor învăța prin experiență.

Realitatea însă, este că educația permisivă poate duce la efecte adverse asemănătoare cu cele ale unui stil autoritar.

Consecințele educației permisive și ale celei autoritare sunt adesea aceleași: copii nesiguri, cu stimă de sine scăzută și comportamente tiranice. Responsabilitatea părinților este să creeze un mediu plin de iubire, dar și structurat, cu reguli și limite clare. Doar astfel vor crește copii cu stimă de sine sănătoasă, care știu ce se așteaptă de la ei și cum să acționeze, atâta timp cât ceea ce fac nu dăunează altor persoane.

O familie diferită


Așa cum am menționat la început, fiecare familie este o lume aparte. Astăzi vrem să vă povestim despre o familie neobișnuită, care a ales un stil parental permisiv, dus la extrem.

Ei sunt Gemma și Lewis Rawnsley, locuiesc în Hebden Bridge (West Yorkshire) și au în prezent șapte copii. Le permit copiilor să se joace cu orice își doresc, inclusiv cu topoare și brichete.

Copiii au libertatea să se tatueze sau să își vopsească părul, dacă asta își doresc. Fiecare dintre ei decide ce mănâncă, cum și când mănâncă, când se culcă și când se trezește.

Nu merg la școală dacă nu vor și nu au fost niciodată obligați să respecte vreo regulă... pentru că nu au avut niciodată una.

Totuși, există o regulă pe care trebuie să o respecte: să nu mintă și să nu se rănească între ei.

Ei improvizează zi de zi


Copiii știu să scrie și să citească, deoarece părinții lor s-au asigurat că învață aceste lucruri, fiindcă, în comunitatea lor, există inspectori educaționali care verifică dacă copiii dobândesc cunoștințe academice chiar dacă nu merg la școală. Astfel, părinții au obligația de a-i învăța să scrie și să citească, deși copiii nu ajung întotdeauna la un nivel academic corespunzător vârstei lor – iar acest lucru nu îi preocupă pe părinți.

Mama a declarat într-un interviu pentru thesun.co.uk, că ei improvizează zi de zi, fără a stabili limite, pentru ca cei mici să își trăiască viața în funcție de nevoile proprii.

Dacă este soare, ies și se bucură de natură; dacă nu, rămân acasă.

Părinții sunt convinși că metoda lor de creștere funcționează și sunt mândri de viața pe care o au. Se pare că stilul lor a atras atât de mult atenția, încât urmează să fie subiectul unui documentar intitulat „Familii Sălbatice”. În acest documentar, vor avea ocazia să arate lumii cum trăiesc și care sunt metodele lor de a-și crește copiii fără reguli.

FOTO și VIDEO - thesun.co.uk

Ce părere aveți despre acest stil de parenting permisiv dus la extrem? Credeți că, odată adulți, copiii nu vor suferi consecințe negative?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel